Πραλίνα υπερτροφή με ταχίνι και μέλι από τον Γιώργο Γεράρδο
Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, ξέρουμε και αγαπάμε τη κλασική πραλίνα φουντουκιού.
Στο ψωμί, με το κουτάλι ή σαν συστατικό σε γλυκίσματα είναι μια γλυκιά αμαρτία αρκετά ανθυγιεινή καθώς έχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη.
Το τελευταίο καιρό όμως έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο πραλίνες με ταχίνι που είναι πολύ νόστιμες και πιο αθώες.
Σήμερα όμως θα σας ετοιμάσω εύκολα και γρήγορα τη δική μου εκδοχή που συνδυάζει τρεις υπερτροφες, ταχίνι, μέλι και κακάο. Έτσι λοιπόν θα έχετε τη πιο νόστιμη και υγιεινή πραλίνα σε ελάχιστο χρόνο!
Προσωπικά ετοιμάζω αυτή τη συνταγή στο Multi Pro της Kenwood που με το μεγάλο του κάδο και το δυνατό μοτέρ μου επιτρέπει να κάνω μεγάλη ποσότητα, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κλασικό μούλτι και απλά να κάνετε τη μισή δόση.
Υλικά
500γρ ταχίνι
400γρ μέλι
50γρ κακάο
50μλ νερό
1/2κγ αλάτι
1κγ εκχυλίσματα βανίλιας ή 1 βανίλίνη
Τρόπος παρασκευής
Πολύ απλά τοποθετούμε όλα τα υλικά στον μεγάλο κάδο του multipro της Kenwood και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για πέντε λεπτά μέχρι να ενωθούν καλα τα υλικά γίνει μια λεία κρέμα.
Την αδειάζουμε σε δυο βαζάκια και διατηρείται εκτός ψυγείου για πάνω από τρεις μήνες αλλά φυσικά στο σπίτι μας τελειώνει σε λίγες μέρες!
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για τα πιο νόστιμα cookies με νουτέλα
Αφράτα cookies με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας άτα cookies με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας