Hash Browns, νηστίσιμες τηγανίτες πατάτας με σπιτικό κέτσαπ από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας μαγειρέψω μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για πατάτες, τα περίφημα Hash Browns.

Πρόκειται ουσιαστικά για τηγανίτες τριμμένης πατάτας και παρότι δεν ειναι γνωστή συνταγή στη χώρα μας, είναι ένα αγαπημένο πιάτο στην Ευρώπη και ειδικά στην Αμερική.

Για να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμα τα hash browns θα σας φτιάξω και ενα σπιτικό κετσαπ, ειναι τοσο απλό και λαχταριστό που δύσκολα μετά θα προτιμάτε αυτό του εμπορίου.

Φυσικά τα παιδιά λατρεύουν το κέτσαπ και το συγκεκριμένο ειναι αρκετά πιο υγιεινό αφού αντί για ζάχαρη φτιάχνεται με μέλι.

Και για τις δύο συνταγές θα χρησιμοποιήσω το Multi Pro της Kenwood που με τα αξεσουάρ και το δυνατό του μοτέρ με βοηθά να ετοιμάσω τις συνταγές εύκολα, γρήγορα και χωρίς να λερώσω πολλά σκευη.

Υλικά

Για τα hash browns
3/4 κιλού πατάτες
4κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κέτσαπ

1 κονσέρβα ντομάτες
1/2 κούπα νερό
3κς μέλι
5κς ξύδι
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις πατάτες, προσαρμόζουμε το δίσκο για χοντρό τρίψιμο στο Multi Pro της Kenwood και τις τρίβουμε.


Αμέσως τις τοποθετούμε σε ενα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε για δεκα λεπτά για να φύγει το πολύ άμυλο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το κέτσαπ. Προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής και πολτοποιούμε καλά ολα τα υλικά. Μαγειρεύουμε το κετσαπ σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να γίνει σαν πηχτή σάλτσα.

Οταν παγώσει θα πάρει την υφή του κέτσαπ και το διατηρούμε σε καθαρό βαζάκι στο ψυγείο για περίπου ενα μήνα.
Επιστρέφουμε στις πατάτες, τις στραγγίζουμε καλά και τις σφίγγουμε στο χέρι μας για να φύγει ολο το νερό.


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι, πλάθουμε τα hash browns σαν παχιές τηγανίτες και τα μαγειρεύουμε σε μετρια φωτιά για 8-10 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Από έξω θα είναι τραγανά και μέσα μαλακά, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι και τα σερβίρουμε ζεστα με το κέτσαπ στο πλάι.

Tip, το καλοκαίρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ώριμες ντομάτες για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, απλά αφαιρέστε τα σπόρια τους.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Νηστίσιμη συνταγή: Πατατοκεφτέδες στον τρίφτη
Νηστίσιμη συνταγή: Ντολμαδάκια με σόγια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved