Μακαρονόπιτα με λαχανικά και γραβιέρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Όπως έλεγε η διαφήμιση παλιότερα, είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε.

Μακαρονόπιτα με λαχανικά και γραβιέρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Μαζί με τους Ιταλούς αγαπάμε μια καλή μακαρονάδα και ειδικά στο φούρνο που το τυρί ψήνεται και ροδοκοκκινίζει! Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μια μακαρονόπιτα, δηλαδή ζυμαρικά στο φούρνο με αβγά, άφθονα λαχανικά και γραβιέρα. Είναι μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο οικογενειακό τραπέζι.

Σε αυτή τη συνταγή κόβω τα λαχανικά και τρίβω το τυρί με το ραβδομπλέντερ K-Mix της Kenwood και γλιτώνω πολύ χρόνο.

Τip. Εκτός απο γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο, αλλά και να προσθέσετε λαχανικά όπως καρότα και μπρόκολο.

Υλικά

500γρ πέννες ή ριγκατόνι
200γρ γραβιέρα
4 αβγά
200γρ μανιτάρια
1 μεγάλο πράσο ή δυο μικρά
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3κς παρθένο ελαιόλαδο
Μία πρέζα ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Θέλουμε τα ζυμαρικά al dente αφού θα μπούν και στο φούρνο. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μισή κουπα απο το νερό τους.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Προσαρμόζουμε στον κάδο του K-mix τον δίσκο κοπής σε φέτες και τα κόβουμε.

pasta 5


Σοτάρουμε τα λαχανικά χωρίς το σκόρδο σε ενα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

pasta 8

Προσαρμόζουμε στον κάδο του K-mix το δισκο τριψίματος και τριβουμε το τυρί.
Μολις παγώσουν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε τα αβγα, τα 2/3α του τυριού, το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ζυμαρικά.

pasta 7


Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί και να κάνει μια ρόδινη κρούστα.

pasta 1


Αφήνουμε 10 λεπτά να παγώσει λιγο και σερβίρουμε τη μακαρονόπιτα ζέστη ή και κρύα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονόπιτα
Μακαρονόπιτα με λουκάνικο χωρίς φύλλο: Απίθανη!
Μακαρονόπιτα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή χωρίς φύλλο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved