Ο Γιώργος Γεράρδος ετοιμάζει Πάβλοβα με φράουλες

Αυτό το καιρό οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους και δεν ξέρω κανένα παιδί που να μην του αρέσουν! Ειδικά μέσα σε γλυκό!

Το χρώμα τους, η γεύση και το άρωμα ταιριάζουν πάρα πολύ στην Πάβλοβα που μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας, γρήγορα και οικονομικά. Συνιστώ να αγοράσετε έτοιμες φωλιές μαρέγκας ή μπεζέδες από κάποιο ζαχαροπλαστείο. Δεν είναι ντροπή και θα γλιτώσετε και πολύτιμο χρόνο.

Υλικά

500 γραμμάρια φράουλες
150 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 30-35% λιπαρά
8 φωλιές μαρέγκας ή μπεζέδες
χυμό από μισό λεμόνι
Φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την σάλτσα φράουλας. Βάζουμε τις φράουλες ολόκληρες, την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ ή απλά τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε σαντιγί, γεμίζουμε τις μαρέγκες με κρέμα, περιχύνουμε μαζί με τους μικρούς μας βοηθούς, την σάλτσα φράουλας και στολίζουμε με φύλλα μέντας.
Τόσο απλό και τόσο λαχταριστό!
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στις φράουλες, δυο αστεράκια γλυκάνισο.
Θα δώσει ένα άρωμα ούζου που ταιριάζει πολύ στις φράουλες.
Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο καθάρισμα των σκευών με το δάκτυλο ή την γλώσσα τους, το λατρεύουν!
Καλή επιτυχία!

Ο Γιώργος Γεράρδος, είναι επαγγελματίας φωτογράφος, λάτρης της μαγειρικής και ιδιοκτήτης του νεοσύστατου εστιατορίου «Ανθός». Ευαγγελιστρίας 96 και Γαλατείας 1, Καλλιθέα. Τηλ. 2130271631

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved