Γιώργος Γεράρδος: Ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα, φασολάκια και ξερή μυζήθρα
Μπορεί ο καιρός να μην μας το δείχνει αλλά είμαστε ήδη στο καλοκαίρι και οι ντομάτες είναι στα καλυτέρα τους. Είναι ζουμερές, νόστιμες, υγιεινές και οικονομικές. Μια μακαρονάδα είναι σίγουρη επιτυχία για τα παιδιά και εύκολα προσαρμόζεται στις διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού, αλλά και των μεγάλων.
Τέρμα τα βούτυρα, κρέμες και αλλαντικά λοιπόν. Με φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο και λίγο τυρί έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα σε μόλις 15-20 λεπτά!
Υλικά για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια ζυμαρικά, ό, τι θέλετε
2-3 ώριμες, μεγάλες ντομάτες
250 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
1-2 κολοκύθια
Μισή σκελίδα σκόρδο
Λίγο θυμάρι ή βασιλικό
Τριμμένη ξερή μυζήθρα, παλαιωμένο ανθότυρο ή άλλο τυρί
2-3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο, αλατισμένο νερό για τον χρόνο που αναφέρεται στην συσκευασία.
Μαζί με τα παιδιά πλένουμε τα λαχανικά και τα καθαρίζουμε. Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα ζαρζαβατικά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασίματος των ζυμαρικών προσθέτουμε τα φασολάκια χοντροκομμένα και δυο λεπτά πριν το τέλος βάζουμε τα κολοκυθάκια κομμένα στο ίδιο μέγεθος.
Σε ένα multi χτυπάμε μαζί τις ντομάτες, σκόρδο, θυμάρι, λάδι, αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνει μια ρευστή σάλτσα.
Μόλις βράζουν τα ζυμαρικά με τα λαχανικά τα σουρώνουμε και αμέσως τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους και ενώνουμε με την σάλτσα ντομάτας. Σε ένα λεπτό τα ζεστά ζυμαρικά θα έχουν απορροφήσει τα υγρά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα με λίγη ξερή μυζήθρα που είναι πολύ καλύτερη από όλα τα εισαγόμενα, επεξεργασμένα τυριά χαμηλών λιπαρών.
Καλή επιτυχία!