Συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο για μπριάμ φούρνου με καλοκαιρινά λαχανικά και φέτα!
Αυτή η συνταγή ξυπνά αναμνήσεις παιδικές με την γιαγιά να μαγειρεύει ότι έβγαζε το περιβόλι τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για όσους και όσες είναι τυχεροί να διατηρούν ένα περιβόλι είναι ιδανική χρήση των λαχανικών αλλά και για τους υπόλοιπους η λαϊκές αγορές είναι γεμάτες πεντανόστιμα, εποχιακά και οικονομικά ζαρζαβατικά. Η χρήση του K-mix της Kenwood μας βοηθά πολύ αφού σε ελάχιστο χρόνο ετοιμάζουμε ένα ταψί για τον φούρνο.
Οι μικροί μας μάγειρες λατρεύουν να στρώνουν τα λαχανικά στο σκεύος, είναι μια ιδανική εργασία για τα χεράκια τους και αργότερα θα τρώνε το φαγητό με περηφάνια. Το πιάτο αυτό είναι ένα ιδανικό ελαφρύ γεύμα και με την προσθήκη της φέτας γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, μόνο του ή με ψητό κοτόπουλο.
Υλικά
3-4 κολοκύθια
2-3 κόκκινες πιπεριές
1-2 πράσινες πιπεριές
1-2 μελιτζάνες
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό και δεντρολίβανο
150 γραμμάρια φέτα ή άλλο τυρί, προαιρετικά
Αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με τον δίσκο κοπής στο K-mix κόβουμε σε ροδέλες όλα μας τα λαχανικά και στα βάζουμε σε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος τύπου πυρέξ.
Βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι στον κάδο του k-mix της Kenwood με τα μαχαίρια.
Πολτοποιούμε.
Απλώνουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω από τα λαχανικά ομοιόμορφα. Κατόπιν τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα.
Στον κάδο του k-mix που κάναμε τις ντομάτες βάζουμε το λάδι με τα μυρωδικά και την ρίγανη, πολτοποιούμε.
Aπλώνουμε το μείγμα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα πάνω απο τα λαχανικά, ψήνουμε στον φούρνο για περίπου μια ώρα και αφαιρούμε την λαδόκολλα στην μισή ώρα ώστε να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε!
Καλή σας επιτυχία!