Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες μαρινάτες με κολοκυθάκια τηγανιτά από τον Γιώργο Γεράρδο!
Τα φρέσκα μυρωδικά αφθονούν τώρα το καλοκαίρι και δίνουν σε όλα τα φαγητά εξαιρετική γεύση και άρωμα. Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε φανταστικές μαρινάδες για κρέας ή ψάρι και να έχουμε τα αρώματα του καλοκαιριού στο πιάτο μας.
Από την άλλη μεριά, τώρα είναι η εποχή για τα καλύτερα κολοκυθάκια. Σε όλους μας αρέσουν τηγανιτά, αλλά συνήθως κολυμπάνε στο λάδι και τις θερμίδες. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ελάχιστο ελαιόλαδο και έτσι είναι ιδανικά για τα παιδιά αλλά και για εμάς!
Το k-mix της Kenwood, με τα εξαρτήματα του, μας βοηθά στη μαρινάδα αλλά και κόβει σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια!
Η ίδια συνταγή είναι πεντανόστιμη με κοτόπουλο ή και ψάρι.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
Μια χούφτα δεντρολίβανο φρέσκο
Μια χούφτα βασιλικό φρέσκο
Μια κουταλιά σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση Dijon
Χυμό μισού λεμονιού
1 κιλό κολοκυθάκια
3-4 κουταλιές σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Για την μαρινάδα, τοποθετούμε στον κάδο του k-mix με τα μαχαίρια τα μυρωδικά, το σκόρδο, τη πιπεριά, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.
Με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπριζόλες μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μεγαλύτερη θερμοκρασία και ψήνουμε το κρέας για δέκα λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τα κολοκυθάκια, τοποθετούμε στο k-mix τον δίσκο κοπής για φέτες και κόβουμε τα κολοκυθάκια. Ετσι, έχουμε λεπτές, ομοιόμορφες φέτες και καλύτερο αποτέλεσμα στο μαγείρεμα.
Κατόπιν, αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Εδώ μπορούν να μας βοηθήσουν τα παιδιά στο ανακάτεμα αλλά και να δοκιμάσουν μια φέτα κολοκύθι!
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι και τηγανίζουμε χωρίς άλλο λάδι τα κολοκυθάκια για μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά.
Προσωπικά, τα προτιμώ λίγο μαγειρεμένα, ώστε να κρατάνε την γεύση αλλά και τα θρεπτικά τους συστατικά.
Σερβίρουμε αμέσως τα κολοκυθάκια, από πάνω το κρέας και περιχύνουμε με την σάλτσα από το ταψάκι που ψήσαμε τις μπριζόλες.
Καλή σας όρεξη!