Συνταγή για αρωματικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με ψητά ντοματάκια από τον Γιώργο Γεράρδο
Σε όλους μας αρέσει το γρήγορο φαγητό και στα παιδιά ακόμα περισσότερο, ειδικά τα κεφτεδάκια.
Όλοι μας όμως έχουμε αμφιβολίες για την ποιότητα των έτοιμων φαγητών. Η λαχταριστή συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη με την βοήθεια της κρεατομηχανής Kenwood. Ετσι, είμαστε σίγουροι για την άριστη ποιότητα των υλικών που διαλέγουμε. Μπορείτε να φτιάξετε πολλαπλή δόση για ένα παιδικό πάρτι, ή και να έχετε έτοιμα τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη για περισσότερη ευκολία. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα.
Υλικά για τέσσερα άτομα
Για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι, ιδανικά ελευθέρας βοσκής
100 γραμμάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
½ κουταλιά γλυκού κάρυ
Αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα
Για τα ψητά ντοματάκια
1 κιλό ντοματάκια, ιδανικά στο τσαμπί τους
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2-3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε τα υλικά για τα ντοματάκια και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα.
Όσο ψήνονται τα ντοματάκια, ξεκινάμε με το κοτόπουλο.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του κιμά στην κουζινομηχανή Kenwood και αλέθουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε χωρίς αλεύρωμα, για πέντε περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Οταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να «τραβήξει» το λάδι.
Σερβίρουμε ζεστά με τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.
Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με ρύζι πιλάφι. Καλή επιτυχία!