Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου - Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή

Mamatsita
Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου - Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα αυτό το μπισκοτογλυκό ψυγείου.

Δεν ξέρω πόσες φορές φτιάχνω αυτό το μπισκοτογλυκό ψυγείου μέσα στο καλοκαίρι. Χάνω τον λογαριασμό.

Είναι από αυτά τα γλυκά που τα βάζεις στο ψυγείο και ύστερα το ανοίγεις συνεχώς να πάρεις μια κουταλιά κι ύστερα άλλη μία για να το ισιώσεις κι άλλη μία για να το ισιώσεις ξανά κι άλλη μία…. και πάει λέγοντας.

Καταλαβαίνεις.

Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις. Που όταν το έφτιαχνε η μαμά μας, το ψυγείο ανοιγόκλεινε 300 φορές για "μια τελευταία μπουκίτσα, έτσι για να το ισιώσω βρε μαμά ".

Αυτή ήταν συνήθως η απάντηση στο "βάλε παιδάκι μου στο πιάτο όσο θες". Θυμάσαι;

Το πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου έχει δύο εκδοχές, σοκολατένια αλλά και λευκή.

mpiskotogliko-psigeiou.jpg

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη

Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

12 μερίδες

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 συσκευασίες (x48γρ)
  • άνθος αραβοσίτου βανίλιας
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 συσκευασίες (x200γρ)
  • μπισκότα πτι μπερ
  • 1 συσκευασία (100 γρ) αμύγδαλο φιλέ

Βήματα

  • Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζω 750 ml από το γάλα, την βανίλια και την ζάχαρη και τα ανακατεύω απαλά. Αφήνω το γάλα να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά καλά με έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτω το υπόλοιπο γάλα και το άνθος αραβοσίτου βανίλιας και ανακατεύω πολύ καλά, να διαλυθούν το κακάο και το άνθος αραβοσίτου και να έχω ένα ομογενοποιημένο ρευστό μείγμα.
  • Όταν το γάλα στην κατσαρόλα έχει ζεσταθεί καλά (αλλά προσοχή, δεν έχει βράσει) ρίχνω μέσα στο μείγμα και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Τότε σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  • Σπάω σε κομματάκια τα μπισκότα και τα στρώνω στο σκεύος που χρησιμοποιώ (το σκεύος θα πρέπει να είναι βαθύ).Ρίχνω πάνω από τα μπισκότα το μείγμα, το στρώνω απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης και το πασπαλίζω αμύγδαλο φιλέ.
  • Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να παγώσει καλά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved