Kοτόπουλο στο φούρνο με φρέσκα δαμάσκηνα, θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.
Με τα τελευταία φρέσκα δαμάσκηνα από τον πάγκο της λαϊκής. Κοτόπουλο στο φούρνο με δαμάσκηνα. Υπέροχο!!! Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ έτσι, κάντο και θα με θυμηθείς.
Το πώς μπορείς να το διαβάσεις παρακάτω στο κείμενο.
Στο μεταξύ να σου πω πως την ίδια διαδικασία κάνω και με τα αποξηραμένα και το φτιάχνω έτσι τις ημέρες των Χριστουγέννων (που ανυπομονώ από τώρα να έρθουν. Εσύ;)
Να σου πω επίσης πως και στις δύο περιπτώσεις (φρέσκα ή αποξηραμένα) αφαιρώ το κουκούτσι 😉
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️ Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 200 γρ φρέσκα δαμάσκηνα
για τη σάλτσα:
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 3 κ σ μουστάρδα
- 1 κ σ μέλι
- 1 κ σ θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κ γλ γλυκιά πάπρικα
Βήματα
-
Ξεκινώ με τη σάλτσα. - Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινώ καλά.
-
Βάζω στο ταψί το κοτόπουλο και τις πατάτες και τους κάνω ένα πολύ καλό μασάζ με την σάλτσα.
-
Ρίχνω και λίγη από την σάλτσα στην κοιλίτσα του κοτόπουλου.
-
Προσθέτω στο ταψί και τα δαμάσκηνα (και μερικά από αυτά στην κοιλίτσα του κοτόπουλου).
-
Προσθέτω 1 κούπα χλιαρό νερό και ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μιάμιση ώρα περίπου.