Σπανακοτυρόπιτα - Το μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση της και τι να ΜΗΝ κάνετε

Mamatsita
Σπανακοτυρόπιτα - Το μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση της και τι να ΜΗΝ κάνετε
Bigstock

Το μυστικό για νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Τι ΔΕΝ κάνω όταν την φτιάχνω;

ΔΕΝ σοτάρω το σπανάκι! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σοταριστεί. Το πλένω και το στραγγίζω πολύ-πολύ καλά κι ύστερα το κόβω με τα χέρια μου σε μικρότερα κομμάτια. Του κάνω κι ένα καλό μασαζάκι να μαλακώσει κι είναι έτοιμο να δεχθεί ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Αυτό όμως που κάνω σίγουρα είναι να του προσθέσω φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο.

Απίθανο ταίριασμα!

Δοκίμασε το την επόμενη φορά που θα φτιάξεις τη δική σου σπανακόπιτα.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️
Mamatsita

https://www.instagram.com/reel/C7bQiWzoKhz/

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • μισό κιλό σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι
  • 1 κ.τ.γ. κοφτό, μοσχοκάρυδο
  • 150ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 13 φύλλα κρούστας
  • σουσάμι

Βήματα

  • Σε μια λεκάνη με μισό κιλό φρέσκο σπανάκι με την διαδικασία που ανέφερα πιο πάνω.
  • Προσθέτω 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια , 250γρ φέτα θρυμματισμένη και 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
  • Προσθέτω πιπέρι και 1 κ.γλ κοφτό φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο (δεν βάζω αλάτι- έχουν τα τυριά).
  • Σε ένα κανατάκι βάζω 150 ml γάλα και το ανακατεύω με 2 αυγά και 1/4 κούπας (60 ml) ελαιόλαδο Προσθέτω το μισό μείγμα στο σπανάκι με τα τυριά και ανακατεύω καλά.
  • Λαδώνω ελαφρά το σκεύος που ψήνω την πίτα και τοποθετώ στη βάση του 5 φύλλα κρούστας τα οποία ραντίζω ελαφρά το καθένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
  • Στρώνω τη μισή γέμιση σκεπάζω με 3 φύλλα και μετά προσθέτω την υπόλοιπη γέμιση.
  • Σκεπάζω με 3 ακόμη φύλλα (κι αυτά ραντισμένα ελαφρά με ελαιόλαδο) και κόβω σε μικρά κομμάτια τσαλακωτά τα τελευταία 2 φύλλα τα οποία και τοποθετώ στο σκεύος.
  • Περιχύνω με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα γάλα-αυγά, πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° για 40- 45 λεπτά μέχρι η πίτα να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved