Παστίτσιο με λαζάνια και καλοκαιρινά λαχανικά

Mamatsita
Παστίτσιο με λαζάνια και καλοκαιρινά λαχανικά
Bigstock

Μια καλοκαιρινή συνταγή που πρέπει να φτιάξετε.

#Vegetarian Παστίτσιο με λαζάνια και καλοκαιρινά λαχανικά. Ευκαιρία για περισσότερα λαχανικά στα πιάτα μας. Ευκαιρία για αξιοποίηση των λαχανικών που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Σα να λέμε, μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια 😉

Ακολουθεί η συνταγή.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️
Mamatsita

https://www.instagram.com/reel/ChXSy5LDKkq/

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μαύρη & 1 λευκή μελιτζάνα
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ γλ σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ γλ γλυκιά πάπρικα
  • μερικά φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού

για τη μπεσαμέλ:

  • μισό λίτρο γάλα
  • 4 γεμάτες κουταλιές σούπας με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο

Βήματα

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω ελαιόλαδο και σωτάρω τα λαχανικά που έχω κόψει κυβακια
  • Προσθέτω τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι-πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και τη γλυκιά πάπρικα και τα φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
  • Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου μέχρι η σάλτσα να χυλώσει.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζω την μπεσαμέλ.
  • Μισό λίτρο γάλα και 4 γεμάτες κουταλιές σούπας με αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  • Ανακατεύω συνεχώς μέχρι η σάλτσα να δέσει και στη συνέχεια προσθέτω 1 αυγό και φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω και πάλι.
  • Ώρα για συναρμολόγηση 😄
  • Σ ένα πυρίμαχο σκεύος βάζω πρώτα μια δυο κουταλιές από την μπεσαμελ και στη συνέχεια κανω στρώσεις από την σάλτσα λαχανικών (πασπαλισμένη με θρυμματισμένη φέτα) και από 6 λαζάνια την φορά (που δεν χρειάζονται βράσιμο).
  • Στην τελευταία στρώση λαζανια απλώνω την μπεσαμελ και ραντίζω με μερικές σταγόνες από την σάλτσα. Μ ένα μαχαίρι ανακατεύω πολύ απαλά μπεσαμελ με σάλτσα και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί.
  • Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180, στον αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι το φαγάκι μου να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved