Σολομός με σάλτσα πορτοκάλι – Έτοιμος σε 30 λεπτά

  • Συνταγή για νόστιμο σολομό με πορτοκάλι.
  • Πώς θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για σολομό.
Mamatsita
Σολομός με σάλτσα πορτοκάλι – Έτοιμος σε 30 λεπτά

Σολομός με σάλτσα πορτοκάλι, ή αλλιώς ακόμα μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για σολομό.

Αν είσαι κι εσύ λάτρης του, όχι μόνο για την υψηλή διατροφική του αξία (περισσότερα διαβάζεις στο cooking tip παραπάνω), αλλά και για την υπέροχη γεύση του, τότε πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή τη συνταγή αλλά και τις υπόλοιπες τρεις που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και ετοιμάζεται μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού και μελιού στη σάλτσα δίνουν μια υπέροχη γλυκόξινη γεύση που ταιριάζει απόλυτα με το σολομό.Συνήθως μου αρέσει να συνοδεύω τέτοιες γεύσεις με ένα αρωματικό ρύζι όπως είναι για παράδειγμα το basmati.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ταιριάζει εξίσου και με ένα απλό μακρύκοκκο ρύζι ή με μερικά βραστά λαχανικά όπως πατάτες, μπρόκολο, κουνουπίδι ή καρότα.

solomos me saltsa portokali1

Υλικά

  • (για 2 μερίδες)
  • 2 φέτες σολομού (κομμένες σε 4 μέρη η κάθε φέτα)
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες (προαιρετικό)
  • φετάκια πορτοκαλιού (δίχως την φλούδα)

για τη σάλτσα

  • χυμό από 1 μεσαίο πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη

Διάβασε πώς γίνεται ο σολομός με σάλτσα πορτοκάλι

  • Αλατοπιπερώνω τις φέτες του σολομού και ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό σκεύος.
  • Μόλις το σκεύος ζεσταθεί προσθέτω το ελαιόλαδο και τις φέτες του σολομού.
  • Ψήνω κάθε φέτα για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Ταυτόχρονα κι ενώ είναι ήδη οι φέτες του σολομού στο σκεύος, προσθέτω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω μαζί με το ψάρι.
  • Στον χρόνο που χρειάζονται οι φέτες να πάρουν χρώμα, τα κρεμμύδια θα έχουν μαλακώσει και καραμελώσει.
  • Στο μεταξύ σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινώ καλά.
  • Κόβω φετάκια – φιλετάκια πορτοκαλιού, αφαιρώντας την φλούδα, το λευκό τους μέρος και τις εξωτερικές ίνες τους.
  • Προσθέτω την σάλτσα και τα φιλετάκια πορτοκαλιού στο ψάρι, σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω σε μέτρια θερμοκρασία για 10 περίπου ακόμα λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη

Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved