Λεμονάτο κουσκούς μυρωδικών με κοτόπουλο - Έτοιμο σε 30 λεπτά
- Νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο πιάτο
- Το λεμονάτο κουσκούς μυρωδικών συνοδεύει υπέροχα μπριζόλα , μπιφτέκι ή ψάρι
Το κουσκούς είναι πραγματικά ό,τι πιο εύκολο μπορείς να ετοιμάσεις στη κουζίνα σου.
Απλά το βάζεις σε ένα μπολ, κατσαρολάκι ή πυρίμαχο σκεύος, το καλύπτεις με ζεστό νερό, ή όπως σε αυτή εδώ τη συνταγή με ζεστό ζωμό λαχανικών, το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Στη συνέχεια το αφρατεύεις με ένα πιρουνάκι κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σε αυτήν εδώ τη συνταγή συνοδεύει φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, ψημένα στο σχαροτήγανο και δίνει ένα πολύ νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο πιάτο.
Ανήκει και αυτό στην λίστα της αγαπημένης μου ατάκας “σε μισή ώρα τρώμε”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να σου πω πως ίσως να ετοιμάζεται και σε λιγότερο χρόνο. Εξαρτάται από το πόσο λεπτά έχεις κόψει τα φιλέτα του κοτόπουλου.
Μην περιοριστείς μόνο στα φιλέτα στήθος κοτόπουλο που χρησιμοποιώ εδώ.Το λεμονάτο κουσκούς μυρωδικών συνοδεύει υπέροχα μπριζόλα , μπιφτέκι ή ψάρι, ή τρώγεται ως μια χορταστική σαλάτα ενισχυμένο με διάφορα λαχανικά.
Υλικά
για το κουσκούς
- 1μιση κούπα κουσκούς
- 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
για το κοτόπουλο
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 20 ml ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. κάρυ
Διάβασε και δες πώς γίνεται το λεμονάτο κουσκούς μυρωδικών με φιλέτα κοτόπουλο
- Βάζω το κουσκούς σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το καλύπτω με το ζεστό ζωμό λαχανικών.
Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω μέχρι να απορροφήσει το ζωμό. Στη συνέχεια το αφρατεύω με ένα πιρούνι και προσθέτω το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. - Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτω το ελαιόλαδο με αλάτι – πιπέρι και τα μπαχαρικά.
Βάζω εκεί τα φιλέτα και τα γυρίζω και από τις δύο πλευρές να μαριναριστούν. - Ζεσταίνω πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος – σχαροτήγανο και ψήνω τα φιλέτα για 10 περίπου λεπτά αλλάζοντας τους συχνά πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά εσωτερικά και να μην είναι ροζ το κρέας τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από το πόσο λεπτά είναι κομμένα τα φιλέτα.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita