Ριγκατόνι με σάλτσα λεμόνι – Έτοιμα σε 10 λεπτά
- Αυτή η σάλτσα δεν χρειάζεται βράσιμο.
- Πώς θα φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή βήμα - βήμα.
Η σάλτσα al limone (αλ λιμόνε) δηλαδή σάλτσα λεμόνι, είναι μια υπέροχα γευστική σάλτσα για μακαρονάδα, σ’ αυτή εδώ τη συνταγή με ριγκατόνι με χαρούπι.
Φτιάχνεται με τόσο απλά υλικά και είναι αυτή η απλότητα και ευκολία της που πραγματικά την κάνει μεγαλειώδη.
Υπέροχη γεύση και φρεσκάδα σε μια σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι & παρμεζάνα και φυσικά μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ετοιμάζεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, για την ακρίβεια μέσα σε μόλις 2 λεπτά και δεν χρειάζεται βράσιμο.
Άρα εδώ έχουμε μια συνταγή που ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά, που είναι και ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών.
Λιγότερο βέβαια αν τα ριγκατόνι σου τα προτιμάς… al dente.
Ταιριάζει σε οποιονδήποτε τύπο ζυμαρικών, αλλά εδώ ετοιμάζεται με ριγκατόνι ολικής άλεσης με χαρούπι.Ζυμαρικά πλούσια σε γεύση, σε μαγγάνιο και φυτικές ίνες.
Σε αυτή τη συνταγή η δοσολογία των υλικών της σάλτσας είναι περισσότερο ενδεικτική.
Προσάρμοσε τις γεύσεις σύμφωνα με το δικό σου γευστικό κριτήριο. Π.χ μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις τις ποσότητες ελαιόλαδου και λεμονιού, να προσθέσεις ή να αντικαταστήσεις (βασιλικό αντί για δυόσμο) κάποιο υλικό. Για παράδειγμα η προσθήκη τριμμένου σκόρδου θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση. Γνώμη μου.
Κάνε τη συνταγή δική σου και απόλαυσε την.
Υλικά
- 500 γρ. Ριγκατόνι με Χαρούπι
- 1 κούπα από το νερό βρασμού των ζυμαρικών
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- χυμό από 3 λεμόνια
- 1/2 κούπα παρμεζάνα
- μερικά φυλλαράκια δυόσμου
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ριγκατόνι και τα βράζω al dente. Κρατώ μία κούπα από το νερό τους.
Βήμα 2ο
Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτω τα υλικά της σάλτσας. Το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το νερό βρασμού, την παρμεζάνα , τον δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τα ζυμαρικά και ανακατεύω για να μπερδευτούν τα ριγκατόνι με τη σάλτσα.
Βήμα 4ο
Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα, έξτρα πιπέρι και ίσως έξτρα ξύσμα λεμονιού για ακόμα περισσότερη φρεσκάδα.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita