Πιο καλοκαιρινό δεν γίνεται: Αλμυρό cheesecake με φέτα, ανθότυρο και ντοματίνια

Mamatsita

To cheesecake είναι αγαπημένο γλυκό και με αυτή τη συνταγή θα γίνει κι αγαπημένο αλμυρό!

Ο τίτλος της συνταγής θα μπορούσε να ήταν και «ο ντάκος αλλιώς»!

Κι αυτό γιατί αυτό το αλμυρό cheesecake δεν είναι άλλο από τον γνωστό μας Κρητικό ντάκο, ο οποίος με αυτή τη διαδικασία έχει μεταφορφωθεί σε κάτι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά εξίσου νόστιμο! Κρίθινα παξιμάδια, ανθότυρο και φέτα, τοματίνια και βασιλικός είναι #OlaTaKala που χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτή την νόστιμη κι εύκολη συνταγή.

Υλικά:
για την βάση
200 γρ κρίθινα παξιμάδια αλεσμένα
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη
3-4 κ σ ελαιόλαδο
για τα τυριά
300 γρ ανθότυρο
200 γρ φέτα
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ γλ ρίγανη
για τη διακόσμηση:
τοματίνια
αλάτι
1 κ σ ελαιόλαδο
1 κ γλ βαλσαμικό ξύδι
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

1.Θρυμματίζω τα παξιμάδια τόσο ώστε να γίνουν πούδρα
2.Τρίβω 1 ντομάτα στον τρίφτη και την προσθέτω στα παξιμάδια μαζί με την ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
3.Τοποθετώ ένα τσέρκι στο πιάτο που θα σερβίρω και στρώνω την βάση των παξιμαδιών.
4.Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τα υλικά για τα τυριά και στρώνω το μείγμα πάνω από την βάση.
5. Τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
6. Γαρνίρω με τοματίνια, αλατίζω, προσθέτω ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι και φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.

Σημείωση: Η βάση και τα τυριά μπορούν να ετοιμαστούν, να παραμείνουν στο ψυγείο κι όταν είναι η ώρα του σερβιρίσματος, τότε να κοπούν και να προστεθούν τα τοματίνια.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved