Λαβράκι με κολοκυθάκια μουσταρδολεμονάτα (vid)
Το λαβράκι δεν είναι μόνο για ψητό με λαδολέμονο. Το καλοκαίρι, το ψάρι γίνεται υπέροχη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Το τι χαρά κάνω όταν μαζεύω κηπευτικά και λαχανικά από το περιβολάκι μου, δεν περιγράφεται!!! Αυτές τις μέρες είναι γεμάτες οι κολοκυθιές μου. Κόβω την μία μέρα και ξανακόβω την επόμενη. Πολύ κολοκυθάκι φίλες μου!!!
Τις μελιτζανιές μου περιμένω με αγωνία. Έχουν δέσει κι αυτές και σε λίγες μέρες θα είμαι έτοιμη για τον πρώτο μουσάκα της σαιζόν. Στο μεταξύ όμως, κάθε μέρα γεμίζω το καλαθάκι μου κολοκυθάκια!!!
Τη Δευτέρα γέμισα και πάλι το καλαθάκι μου. Και μου έκανε όρεξη και για ψαράκι! Ας συνδυάσω λοιπόν τα κολοκυθάκια μου με ένα ωραιότατο λαβράκι κι ας ετοιμάσω μια σούπερ νόστιμη καλοκαιρινή ψαροσυνταγή, προσθέτοντας και κάπαρη και φρέσκα μυρωδικά και μοσχοβολιστό λεμονάκι.
Λαβράκι με κολοκυθάκια μουσταρδολεμονάτα λοιπόν κι ας ξεκινήσουμε.
Υλικά
8-10 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
(αν έχουν και τον ανθό τους ακόμη καλύτερα)
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1 μπουκετάκι φρέσκα μυρωδικά όπως
ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό και δυόσμο
1 κ σ κάπαρη
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ σ μουστάρδα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο λαβράκι
αλάτι (με προσοχή λόγω κάπαρης)
τοματίνια προαιρετικά
Εκτέλεση
1.Κόβω σε ροδέλες τα κολοκυθάκια κι αν έχουν και τον ανθό τους τον χοντροκόβω επίσης.
2.Τα σοτάρω σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο στο οποίο έχωρίξει και το σκόρδο για να αρωματιστεί.
Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σκεπάζω την κατσαρόλα για ακόμη 2 λεπτά για να «ιδρώσουν».
3. Ξεσκεπάζω και προσθέτω τα φρέσκα μυρωδικά και την κάπαρη.
4. Σ’ ένα ποτήρι ανακατεύω το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα.
5. Προσθέτω στην κατσαρόλα το λαβράκι κομμένο σε χοντρές φέτες, ρίχνω το λεμόνι με τη μουστάρδα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6. Ανακινώ την κατσαρόλα για να πάει ο χυμός με την μουστάρδα παντού και σκεπάζω.
7. Σιγοβράζω το φαγητό στη μισή περίπου θερμοκρασία (με κλίμακα ως το 9, το βάζω στο 6) για 10 περίπου λεπτά.
Σημειώσεις :
1. Το δοκιμάζεις για αλάτι κι αν χρειάζεται προσθέτεις. Εγώ πάντως να ξέρεις πως δεν προσθέτω ποτέ.
Αλλά εμένα δεν μου αρέσει και το πολύ αλάτι στα φαγητά.
Εσύ πράξε ανάλογα.
2. Δεν έβαλα καθόλου νερό. Το φαγάκι αυτό δεν θέλουμε να γίνει «μπλουμ».
Θα βγάλει τα δικά του ζουμάκια και θα μείνει με την σαλτσούλα του από το ελαιόλαδο και τη λεμονομουστάρδα που είναι σούπερ νόστιμη και κάνει φοβερές μπουκίτσες με φρέσκο ψωμί!
3. Σερβίρω προσθέτοντας και μερικά τοματίνια.
Τα λατρεύω! Δίνουν χρώμα αλλά κυρίως, έξτρα νοστιμιά!
Απόλαυσε ένα διαφορετικό τρόπο, άκρως καλοκαιρινό, για το ψάρι σου!
Ελαφρύ, νόστιμο και γρήγορο.
Με αγάπη
Mamatsita
#TaKalokairinaMou
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.