Για τα λιγκουίνι με γαρίδες σαγανάκι λοιπόν, θα χρειαστείς.
Υλικά:
1 πακέτο λιγκουίνι
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 μεσαίες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη ξερή
1 κ γλ ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
γαρίδες καθαρισμένες
150 γρ τυρί φέτα
150 γρ τυρί ρεγγάτο κομμένο σε κύβους
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μεταξύ σ’ ένα βαθύ αντικολλητικo τηγάνι, σόταρε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά και ύστερα πρόσθεσε την κόκκινη πιπεριά.
Σβήσε με το κρασί και στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Άσε τη σάλτσα να πάρει βράση για 10 λεπτά και κατόπιν πρόσθεσε τις γαρίδες και τη φέτα.
Άλλα 2-3 λεπτά και μετά πρόσθεσε τους κύβους του ρεγγάτο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τώρα σβήσε τη φωτιά.
Οι γαρίδες σαγανάκι είναι έτοιμες. Απόλαυσε τες κι έτσι αν θες, αλλά ρίχνοντας τες πάνω ή μέσα στα λιγκουίνι απλά απογειώνεις το πιάτο σου!!!
Με αγάπη
MamaTsita
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.