Κέικ μαρμπρέ: Η συνταγή για το all time classic κέικ βανίλιας

Mamatsita

Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μην αγαπά το all time classic κέικ βανίλια.

Ούτε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μην αγαπά το επίσης all time classic σοκολατένιο κέικ. Τι γίνεται όταν συνδυάζεις τις δύο αυτές γεύσεις σε μία; Κάτι υπέροχα νόστιμο.

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις ένα κέικ βανίλια σοκολάτα και να το κάνεις μαρμπρέ. Συνήθως στο μαρμπρέ θα ρίχναμε κουταλιά κουταλιά και εναλλάξ (βανίλια σοκολάτα – σοκολάτα βανίλια) το μείγμα στην φόρμα. Αυτό όμως παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω. Κι ως γνωστό, εγώ προτιμώ τον πιο … γρήγορο κι εύκολο τρόπο. Κι επειδή θέλω να δώσω ακόμη πιο πλούσια γεύση στο κέικ μου, αντί για το κλασσικό σοκολατένιο μίγμα με κακάο, χρησιμοποιώ λιωμένη κουβερτούρα.

Δες αυτό και ακόμη δύο tipάκια που σε βοηθούν να ετοιμάσεις πιο γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία το κέικ μαρμπρέ, στο βίντεο που ακολουθεί.

Υλικά:
5 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ γλ βανίλια
110 γρ βούτυρο λιωμένο
2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένη
125 γρ λιωμένη κουβερτούρα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ προσθέτω τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να πάρουν ένα σχεδόν λευκό χρώμα.
Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω για πολύ λίγο το ανακάτεμα. Ίσα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματώ το μίξερ,προσθέτω την κοσκινισμένη φαρίνα* στον κάδο και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνω την φόρμα που θα χρησιμοποιήσω και στρώνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος**
Μοιράζω το μίγμα σε δύο ίσα μέρη και προσθέτω στο ένα τη λιωμένη κουβερτούρα.
Στρώνω στη φόρμα το μισό μίγμα βανίλια, σκεπάζω με το μίγμα σοκολάτα και σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα βανίλια. Βυθίζω το μαχαίρι ως τον πάτο της φόρμας και κάνω κυματισμούς για να δημιουργήσω το μαρμπρέ σχέδιο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφαιρώ μαζί με το χαρτί από την φόρμα και το τοποθετώ σε μια σχαρίτσα για να κρυώσει. Στη συνέχεια το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη



Tipάκια:
* Μπορείς να κοσκινίσεις το αλεύρι στη στιγμή ανακατεύοντας το για 1 λεπτό με τον αυγοδάρτη.
** Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος «στέκεται» καλύτερα αν πρώτα βουτυρώσεις τη φόρμα σου.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved