Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με 5 υλικά

Mamatsita

Αν δεν έχεις φτιάξει ακόμη κέικ με ταχίνι πορτοκάλι κάνε το σήμερα κιόλας!

«Ο Μπάρμπα Μπρίλιος είχε ένα γάλο, πολύ μεγάλο (δις) και τόνε τάιζε μέλι και ταχίνι, για να τον παχύνει (δις)»

Αν είσαι κι εσύ μανούλα που ονειρεύεσαι, όπως κι εγώ, την μέρα που η ζυγαριά θα γράψει τον αριθμό 3 μπροστά, για τα κιλά των παιδιών της, θυμήσου τον Μπάρμπα Μπρίλιο κι ακολούθησε το παράδειγμα του. Βάλε στην διατροφή των παιδιών, έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό, με πολλά θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την υγεία τους αλλά και την δική μας.

Κι αν δεν έχεις φτιάξει ακόμη κέικ με ταχίνι πορτοκάλι κάνε το σήμερα κιόλας. Το σπίτι θα μοσχοβολήσει πορτοκάλι και το κέικ θα γίνει ανάρπαστο.

Υλικά:
400 γρ αλεύρι
2 κ σ baking powder
1 κ.τ.γ. σόδα
300 γρ ζάχαρη
300 γρ ταχίνι με πορτοκάλι
τον πολτό (καθαρίστε και λιώστε στο μούλτι τα πορτοκάλια) και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αυτό ήταν!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 40 λεπτά ή βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, να βγαίνει στεγνή.
Βάζουμε το κέικ στην πιατέλα μας, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Η πιο νόστιμη συνταγή για Μυρμηγκάτο! Ποτέ άλλοτε ένα κέικ δεν ήταν πιο νόστιμο!

Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved