Πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια κουραμπιέ - Φέτος φτιάξτε τον κουραμπιέ αλλιώς

Mamatsita

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και φυσικά ήρθε η ώρα και για τον κουραμπιέ.

Για αυτό το μπισκοτογλυκάκι που χαρακτηρίζει τα δικά μας Χριστούγεννα. Αυτό που μας αφήνει την αίσθηση του φρέσκου βούτυρου στο στόμα, με το αμυγδαλάκι του, με την άχνη του που με τα σημάδια που αφήνει στο πάτωμα ή στο τραπέζι, μας προδίδει για το ότι φάγαμε ακόμη έναν και δεν θα μείνει τίποτα για τους επισκέπτες

Για αυτόν λοιπόν τον αγαπημένο κουραμπιέ που θα φτιάξουμε εμείς μπορούμε να τον φτιάξουμε και αλλιώς;

Τρουφάκι κουραμπιέ με καρύδα.

Υλικά:
1/2 κιλό κουραμπιέδες (για να τους φτιάξεις, δες τη συνταγή εδώ)
200 γρ κρέμα τυριού
1 κούπα καρύδα τριμμένη
1 ποτηράκι ανθόνερο

Χτυπάς την κρέμα τυριού ν’ αφρατέψει. Θρυμματίζεις τους κουραμπιέδες και τους ρίχνεις στην κρέμα τυριού. Ραντίζεις με μερικές στάλες ανθόνερο κι ανακατεύεις καλά.

Τοποθετείς αυτό το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Αν βιάζεσαι βάλτο στην κατάψυξη για 10-12 λεπτά.
Μόλις έτοιμο, βρέξε τα δάχτυλα σου με ανθόνερο και πλάσε τους κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια. Τέλος, κύλησε τους στην τριμμένη καρύδα. Αυτό ήταν!!!

Εύκολο και πολύ πολύ νόστιμο.

Δοκίμασε το και δέξου για μία ακόμη φορά τις εκφράσεις θαυμασμού για την φαντασία σου και την δημιουργικότητα σου.

Tip 1. Αν οι κουραμπιέδες σου δεν έχουν αρκετό αμύγδαλο, μπορείς να προσθέσεις εσύ στο μείγμα κουραμπιές-κρέμα τυριού.
Tip 2. Αντί για τριμμένη καρύδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τριμμένο αμύγδαλο ή τριμμένη λευκή σοκολάτα. Το τελευταίο θ’ αρέσει ακόμη πιο πολύ και στα μικρά σου

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Η πιο νόστιμη συνταγή για Μυρμηγκάτο! Ποτέ άλλοτε ένα κέικ δεν ήταν πιο νόστιμο!

Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved