Συνταγή για ανάποδη αχλαδόπιτα - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερη

Mamatsita

Ανάποδη αχλαδόπιτα. Κάτσε να σου πω, πως μου προέκυψε.

Εκείνο το πρωί λοιπόν, ξύπνησα και κατέβηκα να φτιάξω πρωινό. Λίγη ώρα μετά, αρχίσαμε τα παιχνίδια στο χαλί.

Ακολούθησε η γνωστή ατάκα της κόρης μου…
– «Ας το γιορτάσουμε με ζεστή σοκολάτα και μηλόπιτα απ’ την ανάποδη!!!»

Χαλάω εγώ χατήρια; Πίσω πάλι στη κουζίνα!
Προς μεγάλη μου έκπληξη (not), μήλα τέλος! Αχλάδια όμως; Μπόλικα!!!
Αντί λοιπόν για μηλόπιτα… αχλαδόπιτα απ’ την ανάποδη!!!
Ίδια υπόλοιπα υλικά, ίδια διαδικασία.
Αγαπήθηκε το ίδιο με την μηλόπιτα. Για αυτό, αν ξεμείνεις (λέω εγώ τώρα) καμιά φορά από μήλα… βάλε σε εφαρμογή το σχέδιο Β και δικαιολόγησε περίτρανα τη λαϊκή ρήση, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι»!!!

Υλικά
150 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 και ½ κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κ γλ κανέλα
5-6 αχλάδια κομμένα σε βαρκούλες
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλέτα ή βανίλια σε κάψουλες
2 κούπες φαρίνα

Δες πως γίνεται η ανάποδη αχλαδόπιτα

Προθερμαίνω τον φούρνο.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (χρησιμοποίησα ταρτιέρα) τοποθετώ το βούτυρο και το βάζω στο φούρνο να λιώσει.
Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύω την 1/2 κούπα καστανή με την λευκή ζάχαρη. Ρίχνω τη ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και στρώνω από πάνω τ’ αχλάδια, με τη μυτερή άκρη του αχλαδιού να κοιτάει προς τη μέσα πλευρά του σκεύους.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και την βανιλέτα και στη συνέχεια προσθέτω τη φαρίνα.
Ρίχνω αυτό το μίγμα πάνω από τ’ αχλάδια και ψήνω στους 170 για 30-35 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνω για λίγα λεπτά το σκεύος να κρυώσει, τοποθετώ πάνω του την πιατέλα που θα σερβίρω και το γυρίζω ανάποδα.

Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη μπερδεμένη με κανέλα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλόπιτα απ’ την ανάποδη: Φτιάξτε την σε χρόνο ρεκόρ!
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με 5 υλικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved