Λαχταριστή συνταγή για σολομό με ντοματίνια στο φούρνο

Έχω πραγματικά μεγάλη αδυναμία στο σολομό. Είναι ένα απίστευτα θρεπτικό ψάρι, μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία. Πλούσιο σε Ω3 , μία από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων, απαραίτητες για τον οργανισμό.

Mamatsita
Λαχταριστή συνταγή για σολομό με ντοματίνια στο φούρνο

Και όταν θέλω να κρατήσω χαμηλές τις θερμίδες, τότε βάζω τον σολομό στο φούρνο μαζί με ντοματίνια και μια σκελίδα σκόρδο και του προσθέτω έτσι την γλύκα και το άρωμα των υλικών αυτών.

Γίνεται ένα υπέροχα νόστιμο φαγάκι, το οποίο συνοδεύω με το επίσης αρωματικό και εύγευστο ρύζι basmati. Και το καλύτερο σου το κράτησα για το τέλος. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Υλικά (για 2 άτομα)
2 φέτες φρέσκο σολομό
500 γρ ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
300 γρ ρύζι basmati

Εκτέλεση:
Στο ρηχό ταψί του φούρνου, στρώνω χαρτί ψησίματος και τοποθετώ τα ντοματίνια που τα έχω κόψει στη μέση μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη*, ελαιόλαδο και αλάτι.
Αλατοπιπερώνω τον σολομό κι από τις δυο πλευρές και τον τοποθετώ στο ταψί πάνω από τα ντοματίνια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζω το basmati
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω το basmati, ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
Σουρώνω το ρύζι και το τοποθετώ στην πιατέλα που θα σερβίρω μαζί με τις φέτες σολομού και τα ντοματίνια.
Σημειώσεις

  • Αν δεν έχουμε φρέσκια ρίγανη, φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερή.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για πεντανόστιμο σολομό με μέλι και μοσχολέμονο

Νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές με σπανάκι, σέσκουλα και μυρωδικά

Μαμαδίστικο χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved