Καλοκαιρινή σαλάτα με παντζάρια, κολοκυθάκια κι ανθότυρο

Μια χορταστική σαλάτα με παντζάρια, κολοκυθάκια και ανθότυρο.

Mamatsita
Καλοκαιρινή σαλάτα με παντζάρια, κολοκυθάκια κι ανθότυρο

Λίγο πριν τελειώσουν (λόγω εποχής) τα παντζάρια και αφού ξεκίνησαν (λόγω εποχής) τα κολοκυθάκια, είπα να φτιάξω μια σαλάτα που θα τα συνδυάζει και τα δύο. Αποτελεί από μόνη της, ένα πλήρες γεύμα καθώς πρόσθεσα και ρεβίθια τα οποία ως γνωστόν, αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Είναι ένα tipάκι που κάνω, όταν οι μέρες που τα όσπρια τρώγονται ως σούπα, περνούν με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Για να μην μας «λείψουν» τα κάνω σαλάτα. Το ίδιο κάνω και με τις φακές.

Υλικά
5-6 βρασμένα παντζάρια
5-6 κολοκυθάκια βραστά
2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι
2 αυγά βρασμένα
100 γρ ανθότυρο

salata me kolokuthakia aygo kai patzaria 3

για το dressing
5 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ λευκό ξύδι
1 κ σ λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ ξερή ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβω τα παντζάρια σε χοντρούς κύβους, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβω το κρεμμύδι
Τα τοποθετώ όλα στη σαλατιέρα και προσθέτω τα ρεβίθια*. Ανακατεύω απαλά.
Κόβω τα βραστά αυγά σε ροδέλες και τα προσθέτω επίσης στη σαλατιέρα. Πασπαλίζω με το ανθότυρο.
Ετοιμάζω το dressing τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι το οποίο ανακινώ καλά.
Περιχύνω με αυτό τη σαλάτα.

salata me kolokuthakia aygo kai patzaria 2

Tip:
Αν βάλεις τη σαλάτα στο βαζάκι, θα πρέπει ξεκινήσεις με το dressing. Βάλτο πριν από όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν είναι η ώρα να φας τη σαλάτα, απλά ανακίνησε καλά το βαζάκι και το dressing θα «αγκαλιάσει» όλα τα υλικά.

Σημείωση
* Μουλιάζω τα ρεβίθια αποβραδίς σε νερό, δίχως σόδα. Την επόμενη μέρα τα βράζω σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved