Κοτόπουλο με φασολάκια - Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Mamatsita

Καλοκαίρι! Η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις ένα πιάτο φρέσκα φασολάκια!

Το αγαπημένο μας λαδερό φαγητό σε αυτό το σπίτι σερβίρεται συνήθως με αυγά. Ήταν και είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της κόρης μου και με τις τόσες πολλές φορές που το φτιάχνω, θέλει δεν θέλει τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και δίχως γκρίνια και από τον γιο μου. Την συνταγή την έχω γυρίσει και σε βίντεο και μπορείς να την δεις μ’ ένα κλικ εδώ.

Σήμερα το αγαπημένο μας αυτό καλοκαιρινό λαχανικό με την πλούσια διατροφική αξία (φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη K… να συνεχίσω;) δεν συνδυάζεται με αυγά, αλλά με κοτόπουλο και δίνει ένα υπέροχο, νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, για αυτό αν την κάνεις μην ξεχάσεις να μου στείλεις φωτογραφία σε μήνυμα στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται. Και μην σκεφτείς, «ποιος κάθεται τώρα να καθαρίζει φασολάκια». Δες το σαν ένα τρόπο χαλάρωσης του μυαλού. Λειτουργεί απίστευτα θετικά σε μένα, κάθε φορά! Και βάλε και στο «παιχνίδι» και τα παιδιά!

Πρώτον γιατί θα «συστηθούν» με το λαχανικό και θα καταλάβουν πως τα φασολάκια δεν «φυτρώνουν» σε σακουλάκι και δεύτερον γιατί θα «χτίσουν» στο μυαλό τους την ίδια ανάμνηση, που πιθανόν να έχεις κι εσύ.

Ακόμα θυμάμαι, τις μέρες που εγώ και η μαμά μου καθαρίζαμε μαζί φασολάκια στο μπαλκόνι!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κ σ πελτέ ντομάτας
3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ γλ ζάχαρη
1/2 κ γλ κανέλα
1/2 λίτρο χλιαρό νερό
1 κ σ φρεσκοκομμένο βασιλικό
1 κ σ φρεσκοκομμένο μαϊντανό
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ξεκινώ σοτάροντας ελαφρά το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει το αφαιρώ από την κατσαρόλα και το κρατώ στην άκρη.
Προσθέτω στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτω τα φασολάκια και τις πατάτες. Τα σβήνω με το κρασί και τα ανακατεύω απαλά.
Ύστερα προσθέτω το κοτόπουλο, τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατεύω απαλά.
Προσθέτω το χλιαρό νερό και σιγοβράζω το φαγητό για 35-40 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, ελέγχω αν στο φαγητό χρειάζεται να συμπληρώσω κι άλλο νερό.
Πέντε λεπτά πριν το σβήσιμο της φωτιάς, προσθέτω τα μυρωδικά, την φέτα και το ελαιόλαδο.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved