Μπισκότα πάστα φλώρα και καλή σχολική χρονιά
Για τις μαμάδες, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο σημαίνει την πλήρη απασχόληση – επιστροφή στην κουζίνα.
Στον καθημερινό πονοκέφαλο του «τι θα φάμε σήμερα;» προστίθεται και το «τι να σας φτιάξω αύριο για το σχολείο;»!!! Για την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, επέλεξα να τους ετοιμάσω κάτι γλυκό! Για να πάρει και λίγο από την πίκρα του τέλους των καλοκαιρινών διακοπών και να γλυκάνει κάπως την επιστροφή στα θρανία!
Έφτιαξα λοιπόν μπισκοτάκια με μαρμελάδα ροδάκινο. Κι επειδή η ζύμη τους είναι η ίδια σε υλικά με την ζύμη της πάστα φλώρα που έφτιαξα πολλάκις αυτό το καλοκαίρι, έχουν και μαρμελάδα, τους έδωσα το ευφάνταστο (εμένα μου λες!) όνομα… «μπισκοτάκια πάστα φλώρα» !!!
Φυσικά και είναι εύκολα.
Υλικά
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- ½ κ γλ άρωμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκάλι
- λίγο αλάτι
- κουπ πατ
- 1 καπάκι από πλαστικό μπουκάλι νερού
- μαρμελάδα ροδάκινο (ή φυσικά όποια άλλη μαρμελάδα προτιμάς)
Εκτέλεση:
Σε τρία βήματα
1ο βήμα. Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπώ τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας μια μαλακή – εύπλαστη ζύμη.
2ο βήμα. Απλώνω τη ζύμη στον πάγκο και κόβω με κουπ πατ σε όποιο σχήμα επιθυμώ.
3ο βήμα. Χρησιμοποιώντας το καπάκι από το μπουκάλι νερού κάνω ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μπισκότου και το γεμίζω με την μαρμελάδα που αρέσει στα παιδάκια μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες από τα μπισκότα.
Αυτό ήταν! Άφησε τα να κρυώσουν και πασπάλισε τα με ζάχαρη άχνη (αν θέλεις)
Πρόσφερε τα με την ατάκα που θα γλυκάνει τις πικραμένες καρδιές,
– «κοίτα αστέρι μου τι σου έφτιαξα εγώ για το σχολείο…!!!»,
κάνε και μια σφιχτή αγκαλιά, δώσε κι ένα μεγάλο φιλί και στείλε κι εσύ το καμάρι σου με την ευχή σου για μια καλή σχολική χρονιά!!
Υ.Γ1 Θα πρόσεξες πως χρησιμοποίησα 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη. Αν τα δικά σου γούστα είναι για ακόμη πιο γλυκιά γεύση, τότε απλά αύξησε την ποσότητα της άχνης.
Υ.Γ2 Και φυσικά μπορείς να τα απολαύσεις με το καφεδάκι σου. Θ’ αρέσουν και στις φίλες σου. Για κανόνισε το!
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita