Σπιτική ζύμη για πίτσα - Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή (vid)

Mamatsita

Συνταγή για τηνπιο εύκολη και αφράτη σπιτική ζύμη πίτσας.

Εντάξει, φαντάζομαι πως δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο ΔΕΝ αρέσει η πίτσα. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ σου αρέσει στην πίτσα.
Και δεν είναι μόνο η γευστική μοναδική αίσθηση που σου αφήνει μια πίτσα, αλλά είναι και όλο το feeling – συναίσθημα που σου προκαλεί.

Οικογένεια ή φίλοι (ή και τα δύο) όλοι μαζεμένοι γύρω από το τραπεζάκι του σαλονιού με τα κουτιά πίτσας αραδιασμένα πάνω του και την τηλεόραση να παίζει ποδοσφαιρικό αγώνα ή αγαπημένη ταινία ή Eurovision.

Ναι,ναι, η βραδιά Eurovision σηκώνει οπωσδήποτε πίτσα!

Και ναι, μπορεί το να παραγγέλνεις απ΄ έξω να έχει την ευκολία του, αλλά δεν παύει να παραγγέλνεις απ’ έξω.Εσύ όμως γνωρίζεις καλύτερα τα υλικά που έχεις στη κουζίνα σου.Και ναι, μπορεί η κατεψυγμένη από το σούπερ μάρκετ να έχει επίσης την ευκολία της, αλλά δεν παύει να είναι κατεψυγμένη.

Εσύ όμως γνωρίζεις καλύτερα τα υλικά που έχεις στη κουζίνα σου.Κι έπειτα, συγκρίνεται με τίποτα καλύτερο το φρέσκο;
Τι λες λοιπόν, να οργανωθείς λιγάκι (στους χρόνους εννοώ) και να ετοιμάσεις εσύ με τα χεράκια σου την δική σου σπιτική ζύμη για πίτσα;

Εξάλλου δεν θέλει και πολλά. Και σίγουρα τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.Και είναι και μεγαλύτερη η ικανοποίηση, το να προσφέρεις το δικό σου δημιούργημα σε φίλους, οικογένεια και παιδιά.Πιάσε λοιπόν το αλεύρι και ξεκίνα το ζύμωμα. Είναι πανεύκολο!

Και μην «μασάς» με όσους λένε πως η πίτσα ψήνετε καλύτερα σε φούρνο από ηφαιστειακές πέτρες Βεζούβιου,ή πως η ζύμη της πρέπει να τινάζεται στον αέρα 850 φορές! Η δική σου, φτιαγμένη με τα χεράκια σου πίτσα ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!

Υλικά

750 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 ml χλιαρό νερό

για την πίτσα με πέστο βασιλικό
2-3 κ. σ. πέστο βασιλικό
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
τοματίνια

για την πίτσα με σάλτσα ντομάτα
2-3 κ. σ. σάλτσα ντομάτα
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Διάβασε πώς γίνεται η σπιτική ζύμη πίτσας

  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σ’ ένα μεγάλο φαρδύ μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά και τα ανακατεύω.
  3. Προσθέτω το χλιαρό νερό* στο αλεύρι και ξεκινώ να ζυμώνω με τα χέρια.
  4. Όταν η ζύμη** αρχίζει να «δένει» συνεχίζω το ζύμωμα στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω αλευρώσει ελαφρά.
  5. Ζυμώνω*** χρησιμοποιώντας κυρίως το πίσω μέρος της παλάμης με το ένα χέρι και τραβώντας, ενώ συγκρατώ την άκρη της ζύμης με το άλλο χέρι.
  6. Ζυμώνω σε ένα όμορφο καρβελάκι, το τοποθετώ πίσω στο μπολ και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
  7. Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό σημείο, μακριά από παράθυρα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν, για μία ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
  8. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνω με λίγο ελαιόλαδο το ρηχό ταψί του φούρνου της κουζίνας, βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα χέρια.
  9. Στη μία μεριά απλώνω πέστο βασιλικό και στην άλλη μεριά σάλτσα ντομάτα
  10. Στο μεριά με το πέστο βασιλικό, προσθέτω τοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα.
  11. Στη μεριά με τη σάλτσα ντομάτα, προσθέτω τοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό.
  12. Ψήνω την πίτσα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 250 για 10-15 λεπτά.

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή τη συνταγή:



Σημειώσεις

  • Προσοχή στο νερό. Δεν πρέπει να είναι ζεστό. Κάτι τέτοιο θα «σκοτώσει» τη μαγιά και δεν θα την αφήσει να ενεργοποιηθεί. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό.
  • Για να γίνει το νερό της βρύσης χλιαρό χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα ζέσταμα.
  • Αν κατά το ζύμωμα, η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτω αλεύρι. Με προσοχή όμως και σιγά σιγά.
  • Η ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ώρα πλάσιμο.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved