Ψητή φέτα με μυρωδικά και ελιές - Το πιο νόστιμο μεζεδάκι (vid)
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική και προετοιμασία.
Κόψε απλά ένα γερό κομμάτι φέτα και βάλτο σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα… Ελληνικά, κρεμμύδι, ελιές, ρίγανη και δεντρολίβανο.
Αν θέλεις να του δώσεις ακόμα πιο… πικάντικη γεύση, πρόσθεσε και μια καφτερή πιπερίτσα.Σε μισή ωρίτσα θα έχεις έτοιμο ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι.Τα μεζεδάκια δεν είναι…μοναχικά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσεις είναι μαζί με καλή παρέα!
Υλικά
200 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
2-3 κ. σ. πράσινες ελιές
2-3 κ. σ. ελιές Καλαμών
2-3 φρέσκα κλωναράκια
ρίγανη & δεντρολίβανο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
χυμό λεμόνι
Διάβασε και δες πώς γίνεται η ψητή φέτα με φρέσκα μυρωδικά & ελιές:
- Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετώ τη φέτα, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις ελιές και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Ραντίζω όλα αυτά με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτω πιπέρι και μπούκοβο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά ή μέχρι η φέτα να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
- Όταν η φέτα ψηθεί, τη ραντίζω με χυμό λεμονιού και συνοδεύω με φετούλες φρέσκου πολύσπορου ψωμιού.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita