Πανεύκολο ανάποδο κέικ με σαγκουίνια (vid)
Το ανάποδο κέικ με σαγκουίνια είναι πανεύκολο και μπορείς να το φτιάξεις φυσικά με οποιοδήποτε φρούτο εποχής προτιμάς.
Τώρα το χειμώνα όπου τα μήλα και τα πορτοκάλια είναι άφθονα είναι ευκαιρία.
Και μόλις έρθει το καλοκαιράκι σκέψου το επίσης με βερίκοκα ή με ροδάκινα.Αυτή την εποχή όμως και μάλιστα Φεβρουάριο που ο χειμώνας (θέλει δεν θέλει) οδεύει προς το τέλος, δοκίμασε το με σαγκουίνια
Υλικά
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 σαγκουίνια
100 γρ. βούτυρο (θερμ.δωματίου)
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γλ. βανίλια
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. baking powder
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ξύσμα από 1 σαγκουίνι
Διάβασε και δες πώς γίνεται το ανάποδο κέικ με σαγκουίνια:
- Ξεκινώ κόβοντας τα σαγκουίνια σε ροδέλες και μερικές από τις ροδέλες (όσες χρειαστούν περιμετρικά της φόρμας) στη μέση.
Χρησιμοποιώ στρογγυλή φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενη βάση την οποία βουτυρώνω καλά και στη βάση και στα πλαϊνά. - Πασπαλίζω βάση και πλαϊνά με την καστανή ζάχαρη και απλώνω τις φέτες από ΄τα σαγκουίνια σε μία στρώση.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπώ το βούτυρο (που θα πρέπει να έχει μαλακώσει σε θερμ.δωματίου) με τη ζάχαρη.
Προσθέτω τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι και το baking powder συνεχίζοντας το ανακάτεμα. - Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματώ το μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
- Ρίχνω το μείγμα πάνω από τα σαγκουίνια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 (αέρα) για 30-35 λεπτά μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνω για λίγα λεπτά στην φόρμα να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετώ πάνω του την πιατέλα που θα σερβίρω και το γυρίζω ανάποδα.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita