4 φράσεις που θα σου πουν οι φίλες που έκαναν παιδιά μετά από σένα
Όταν έρχεται η στιγμή που οι φίλες σε καταλαβαίνουν απόλυτα
Έκανες παιδιά πριν από τις περισσότερες κολλητές σου και ήταν πολλές οι φορές εκείνες που πράγματα που βίωνες εσύ δεν μπορούσες ούτε να τα περιγράψεις, ούτε να ζητήσεις κάποιου είδους βοήθεια. Τα χρόνια πέρασαν, οι φίλες σου έκαναν παιδιά και εκεί που δεν το περιμένεις κι ενώ προσφέρεις με χαρά όλες τις γνώσεις που έχεις στα μωρά, έρχονται και οι ατάκες από τις φίλες.
Σε έλεγα υπερβολική και είχα άδικο! Στα μάτια της φίλης σου το να μην δουλεύεις και να έχεις απλά να φροντίσεις ένα μωρό, δεν είναι κατανοητό το γιατί δεν προλαβαίνεις να φας και να κάνεις μπάνιο. Όταν έρθει εκείνη στην ίδια θέση, δεν χρειάζεται να της το θυμίσεις. Πήγαινε σπίτι και κράτα το μωρό έστω δέκα λεπτά για να κάνει εκείνη το μπάνιο που τόσο έχει ανάγκη. Μην περιμένεις να στο ζητήσει, προσφέρσου μόνη σου.
Σε ευχαριστώ που με ανέχτηκες
Ήταν απογεύματα που η κολλητή ερχόταν σπίτι, εσύ ήσουν από το βράδυ με δύο ώρες ύπνο και κάπου κρυφά μέσα σου παρακαλούσες να μην δεις κανένα και να κοιμηθεί έστω ένα τέταρτο. Εκείνη όμως ήθελε να σου εξηγήσει τι πήγε στραβά με το αγόρι της, γιατί έδωσε μάχη στο γραφείο και μέχρι να τα πείτε το μωρό είχε ξυπνήσει. Εκείνες τις μέρες που η φίλη σου θα νιώθει πιο άυπνη και κουρασμένη από ποτέ, επισκέψου την με ένα πιάτο σούπα για περισσότερη παραγωγή στο θηλασμό και μια σπιτική κρέμα και μην κάτσεις μαζί της περισσότερο από μισή ώρα!
Λυπάμαι που δεν σε βοήθησα περισσότερο
Το έχω πάθει κι εγώ, κι εσύ, έρχονται αυτές οι τύψεις για όλες εκείνες τις φίλες που δεν βοήθησες όσο μπορούσες το πρώτο διάστημα που έγιναν μαμάδες πριν από σένα. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν ήξερες, ούτε τι ακριβώς περνάει αλλά και ούτε να βοηθήσεις έμπρακτα. Εσύ που έκανες παιδιά πριν από τις κολλητές μπορείς εύκολα όμως να προσφέρεις τόσο την έμπρακτη βοήθειά σου αλλά και τις συμβουλές σου ή απλά την δική σου εμπειρία.
Πόσο κρατάει η αυπνία είπαμε
Ο κανόνας μου όσον αφορά την αυπνία της μάνας είναι ίδιος με εκείνος για τις πληροφορίες που πρέπει να δίνουμε σε εγκυμονούσες για τον τοκετό. Όπως δεν χρειάζεται να περιγράψεις με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς γέννησες, έτσι δεν πρέπει να εξηγείς με ακρίβεια το πόση αυπνία μπορεί να φέρει ένα μωρό στη ζωή μαζί με ισάξια χαρά.
To πιο βασικό απ' όλα είναι βέβαια πως μιας και είστε στην ίδια φάση, μπορείτε από εδώ και μπρος να τα μοιράζεστε όλα, ακόμα κι αν αυτό είναι οι απόψεις για την πάνα του μωρού.
Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/