Μια συνταγή που θα μικρά σας θα λατρέψουν!
Τυροπιτάκια φτιάχνετε, πρασοπιτάκια φτιάχνετε, σπανακοπιτακια - αυτά και αν τα φτιάχνετε- κιμαδοπιτάκια όμως; Φτιάχνετε; Είναι μια συνταγή που συνήθως οι γονείς δεν τολμούν να φτιάξουν μιας και τα περισσότερα παιδιά δεν συμπαθούν τον κιμά μέσα στα πιτάκια τους.
Κι όμως, αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει μία από τις αγαπημένες των παιδιών. Εμείς βρήκαμε τα πιο νόστιμα κιμαδοπιτάκια στο kikifoodies.com, τα φτιάξαμε και σας τα προτείνουμε μιας και μας ενθουσιάσανε.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα παρακάτω.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.τ.γ. αλάτι
- 240 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κούπα νερό + 2 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση:
- 450 γραμμάρια κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή ανάμικτο)
- 1 μεγάλη τριμμένη πατάτα
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ κ.τ.γ. κάρι
- ½ κ.τ.γ. θυμάρι
- ½ κ.τ.γ. τσίλι
- 1 κ.τ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 2 κ.τ.σ. αλεύρι
- 3/4 κούπας νερό
- 1 αβγό για την επάλειψη
Βήματα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα υλικά της ζύμης και ανακατέψτε/ζυμώστε καλά. Αφήστε στην άκρη να ξεκουραστεί.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι, τον κιμά και τσιγαρίστε. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, σιγο-μαγειρέψτε και μόλις σωθεί το νερό, αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
-
Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη και με ένα ποτήρι ή κουπάτ κόψτε σε κύκλους.
-
Γεμίστε με τη γέμιση τους κύκλους και κλείστε τα πιτάκια σας όπως φαίνεται και στο βίντεο.
-
Με ένα πιρούνι πιέστε τη ζύμη για να σφραγίσετε τη γέμιση, τρυπήστε ελαφρά με το πιρούνι από πάνω, περάστε με το αβγό και ψήστε στον φούρνο.
-
Μόλις ροδοκοκκινήσουν, βγάλτε τα από τον φούρνο.
-
Θερμοκρασία φούρνου: 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις ή στον αέρα
-
Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα.