Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί χωρίς κιμά

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί χωρίς κιμά

Δοκιμάστε τη χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού φαγητού! Φτιάξτε λαχανοντολμάδες γιαλαντζί χωρίς κιμά και απολαύστε τους με vegan αυγολέμονο.

Υλικά

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 400 γρ. νερό
  • 1 λάχανο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι, για την κατσαρόλα

Για το αυγολέμονο

  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1-2 κύβους λαχανικών
  • 2 κ.σ. άνηθο, φρέσκο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved