Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες - Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό

Κλασική συνταγή από τον  Άκη Πετρετζίκη.

Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες - Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό

Δείτε πώς να φτιάξτε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο σας μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες. Το απόλυτο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μυζήθρα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved