Αγκαλιάζοντας την ατέλεια: Η αξία του να είμαστε “αρκετά καλοί” γονείς

Νιώθετε την πίεση να είστε η τέλεια μαμά; Δεν είστε μόνες.

Αγκαλιάζοντας την ατέλεια: Η αξία του να είμαστε “αρκετά καλοί” γονείς

Σε έναν κόσμο γεμάτο με websites για γονείς, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ατελείωτες συμβουλές, είναι εύκολο να αισθανθείτε ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα σωστά. Αλλά η έννοια του «αρκετά καλοί γονείς» μας θυμίζει ότι δεν είναι απαραίτητο να είμαστε τέλειοι. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να μην είμαστε τόσο τέλειοι. Όταν σταματάμε να νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε άψογοι, γινόμαστε πιο χαλαροί και ανοιχτοί. Αυτό δημιουργεί ένα πιο θετικό περιβάλλον στο σπίτι, το οποίο είναι καλό για εμάς και ακόμη καλύτερο για τα παιδιά μας.

Παραδεχτείτε τα λάθη σας

Μια «αρκετά καλή» μαμά ή ένας «αρκετά καλός» μπαμπάς μπορεί για παράδειγμα να παραδεχτεί όταν έχει κάνει λάθος, εξηγώντας το στο παιδί του και ζητώντας ακόμη και συγγνώμη. Αυτό δείχνει στα παιδιά ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνουμε λάθη, ότι είναι εντάξει και ότι αυτό είναι μέρος της ζωής. Με αυτό τον τρόπο τα διδάσκει ταπεινότητα, υπευθυνότητα και τους δείχνει να μαθαίνουν μέσα από τα λάθη.

Να είστε υποστηρικτικοί

Αγκαλιάζοντας την προσέγγιση του «αρκετά καλού», νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι, επιτρέποντας στα παιδιά μας να αναπτύσσονται και να μαθαίνουν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Σημασία δεν έχει το να είμαστε τέλειοι, αλλά για το να είμαστε εκεί για τα παιδιά όταν εκείνα χρειαστούν την υποστήριξή μας.

Πάρτε λοιπόν μια βαθιά ανάσα. Τα πάτε περίφημα!

Η Stokke υποστηρίζει όλους τους «αρκετά καλούς» γονείς. Στη Stokke, πιστεύουν στην υποστήριξη των γονιών σε κάθε βήμα του γονεϊκού τους ταξιδιού. Τα προϊόντα τους σχεδιάζονται με γνώμονα τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά, με σκοπό τη δημιουργία περιβάλλοντος φροντίδας που αγκαλιάζει τη φιλοσοφία του «αρκετά καλού».

Όλα είναι καλύτερα όταν καθόμαστε μαζί

Η εμβληματική καρέκλα Tripp Trapp μεγαλώνει με το παιδί σας, δίνοντας μια θέση στο τραπέζι και με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη συγκέντρωση της οικογένειας κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι απλές καθημερινές στιγμές, ακόμη και οι ακατάστατες, είναι πολυτιμότερες από το να προσπαθούμε συνεχώς να χτίσουμε μια τέλεια εικόνα.

Εξερευνήστε τον κόσμο και βγείτε μια βόλτα

Τα καροτσάκια YOYO και Xplory προάγουν τη σύνδεση, επιτρέποντας στους γονείς να βλέπουν και να επικοινωνούν με το παιδί τους ενώ είναι εν κινήσει. Έτσι, ακόμη και οι βόλτες μετατρέπονται σε ευκαιρίες για δεσμούς και νέες ανακαλύψεις.

Ασφαλής ύπνος σε ένα άνετο κρεβάτι

Το κρεβάτι Sleepi εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού σας, από νεογέννητο μέχρι νήπιο και όσο μεγαλώνει. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει άνεση και ασφάλεια, βοηθώντας τους γονείς να νιώθουν σίγουροι ότι το παιδί τους κοιμάται άνετα και ήσυχα, ακόμα κι αν όλα τα άλλα δεν είναι τέλεια.

Βάζοντας ως προτεραιότητα τα προϊόντα που μεγαλώνουν με το παιδί και προσαρμόζονται στις ανάγκες της οικογένειάς σας, η Stokke προωθεί την ιδέα και υποστηρίζει ότι το να είμαστε «αρκετά καλοί» είναι τελικά περισσότερο από αρκετό. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το παιδί σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε ότι πρέπει να είστε τέλειοι γονείς, θυμηθείτε ότι και το «αρκετά καλό» είναι κι αυτό υπέροχο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved