Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, θρεπτικό, ελαφρύ!
Ανήκει στην αγαπημένη μου λίστα "σε μισή ώρα τρώμε!" χωρίς να χρησιμοποιούμε και πολλά σκεύη.
Αναλυτικά η συνταγή για το πώς θα το φτιάξετε και εσείς, παρακάτω.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ( κομμένα στη μέση για να είναι λεπτά)
- 1 κ. γλ. θυμάρι για τα ντοματίνια
- αλάτι -πιπέρι
- μερικά πλυμένα φύλλα μαρουλιού
Για το μαρινάρισμα:
- 3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ. γλ. ρίγανη
Βήματα
-
Σε ένα βαθύ πιάτο ετοιμάζω τη μαρινάδα προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας τα απαλά με ένα πιρούνι.
-
Ζεσταίνω καλά το σχαροτήγανο και τοποθετώ τα φιλέτα κοτόπουλου. Αν δεν έχεις αντικολλητικό σχαροτήγανο ή αντικολλητικό σκεύος για να ψήσεις τα φιλέτα, έχει μεγάλη σημασία αυτό που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πολύ καλά ζεσταμένο, διαφορετικά τα φιλέτα θα κολλήσουν.
-
Μετά από 3-4 λεπτά αλλάζω πλευρά στα φιλέτα και συνεχίζω να το κάνω αυτό μέχρι να ψηθούν καλά και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους ενώ εξωτερικά θα έχουν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Τα μεταφέρω στην πιατέλα που σερβίρω στην οποία έχω ψιλοκόψει πράσινη σαλάτα με μαρουλάκια και ρίχνω στο ίδιο σκεύος που τα έψησα τα ντοματίνια προσθέτοντας τους αλάτι-πιπέρι. Τα ψήνω για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα μεταφέρω κι αυτά στην πιατέλα με τα φιλέτα.
-
Ραντίζω με ελαιόλαδο και προσθέτω ξύσμα και χυμό λεμονιού.