Τα τέσσερα άγνωστα οφέλη του καλαμποκιού στην εγκυμοσύνη
Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση καλαμπκιού για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;
Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι τροφές που καταναλώνει καθημερινά η μέλλουσα μαμά, είναι αυτές που δίνουν στην ίδια και στο έμβρυο όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.
Το καλαμπόκι είναι μία νόστιμη και θρεπτική τροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να το απολαύσουμε βραστό, ψητό ή και σε μορφή ποπ κορν. Στην εγκυμοσύνη, η κατανάλωση καλαμποκιού θεωρείται ασφαλής, πάντα όμως μέτρο καθώς η υπερκατανάλωσή του ενδέχεται να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.
Ποια είναι τα οφέλη του καλαμποκιού για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;
Κάνει καλό στο μυϊκό και νευρικό σύστημα
Το καλαμπόκι είναι πολύ καλή πηγή θειαμίνης η οποία συμβάλλει στην καλή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.
Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα
Όταν το καλαμπόκι καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα η οποία είναι αρκετά συνήθης την περίοδο τη εγκυμοσύνης.
Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης γενετικών διαταραχών
Το καλαμπόκι έχει φυλλικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το καλαμπόκι είναι καλή πηγή βιταμίνης Α η οποία συμβάλλει σε ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό κι έναν γερό οργανισμό.
Πηγή: momjunction.com