Παντζάρια: Τα έξι απίθανα οφέλη για την έγκυο και το έμβρυο
Έξι λόγοι για να εντάξετε τα παντζάρια στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Το παντζάρι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό.
Την περίοδο της εγκυμοσύνης η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας.
Τα οφέλη του παντζαριού για την έγκυο και το έμβρυο:
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το παντζάρι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από λοιμώξεις.
Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
Οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στην υγεία των οστών.
Ρυθμίζει το μεταβολισμό
Τα παντζάρια είναι πολύ καλή πηγή καλίου, επομένως η κατανάλωσή τους, μπορεί να εξισορροπήσεις τους ηλεκτρολύτες σας και να ρυθμίσει το μεταβολισμό. Επίσης, τα παντζάρια βοηθούν στο να διατηρηθεί η αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.
Συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου
Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο και σε φολικό οξύ, το οποίο προάγει την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα. Επίσης, βοηθά στην ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου του μωρού.
Μειώνει το πρήξιμο
Το πρήξιμο είναι ένα συχνό φαινόμενο στην εγκυμοσύνη και το παντζάρι είναι από τα λαχανικά που μπορεί να σας ανακουφίσει.
Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας
Το παντζάρι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Πηγή: parenting.firstcry.com