Ποια η σχέση της διατροφής με την αντίσταση στα αντιβιοτικά
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, στο Βανκούβερ του Καναδά, ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ των ελλείψεων μικροθρεπτικών συστατικών και της σύνθεσης του μικροβιώματος του εντέρου στα πρώτα χρόνια της ζωής, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η αντίσταση στα αντιβιοτικά.
Οι επιστήμονες εξέτασαν πώς οι ελλείψεις σε σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη Α, η Β12, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, επηρέασαν την κοινότητα των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων και άλλων μικροβίων που ζουν στο πεπτικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr