Το tip της μαμάς: Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κρασί στην κουζίνα
Σε ποια σημεία του σπιτιού μπορείτε να έχετε το κρασί μέχρι να το καταναλώσετε.
Δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις οινολόγου για να γνωρίζετε ότι το εμφιαλωμένο κρασί διατηρείται σε άριστη κατάσταση σε σταθερή θερμοκρασία και μακριά από το φως.
Γιατί η κουζίνα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για το κρασί
Οι περισσότεροι αποθηκεύουν το κρασί στην κουζίνα, στον πάγκο ή σε κάποιο ντουλάπι, ειδικά όταν πρόκειται για λίγα μπουκάλια, θεωρώντας ότι μέχρι να καταναλωθούν δεν θα αλλοιωθεί η γεύση τους. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο thekitchn.com, ειδικά ο πάγκος της κουζίνας είναι το χειρότερο μέρος που μπορείτε να αποθηκεύετε το κρασί. Κι αυτό λόγω των θερμοκρασιών που μεταβάλλονται συνεχώς.
Το κρασί που έχει εκτεθεί σε θερμοκρασίες από 24 έως 27 C δεν έχει και την καλύτερη γεύση ενώ αν παραμείνει για αρκετά μεγάλο διάστημα και μάλιστα σε θερμοκρασίες άνω των 27 C, θα νιώσετε τη διαφορά καθώς το πίνετε (μπορεί να έχει ξινίσει ή να θυμίζει βερμούτ). Σε μια τέτοια περίπτωση απλά αξιοποιήστε το στο μαγείρεμα.
Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύετε τα κρασιά
Προφανώς και δεν χρειάζεται να έχετε κελάρι για να αποθηκεύετε το κρασί, ειδικά αν είστε λάτρης του οίνου. Η ντουλάπα, το υπόγειο ή ένα σημείο μακριά από το άμεσο φως, είναι χώροι που μπορείτε να διατηρήσετε τα εμφιαλωμένα κρασιά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για κρασιά ή ακόμα και ράφια που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσατε για τα παπούτσια σας.
Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα κρασιά καλό είναι να τα καταναλώνετε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κι όχι να τα φυλάτε μήνες για μια εξαιρετική περίπτωση.