Εγκυμοσύνη: Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με νήπια

Τι να προσέξετε και για να μην εξαντληθείτε.

Εγκυμοσύνη: Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με νήπια
Bigstock

Μία εγκυμοσύνη μπορεί να διαφέρει σημαντικά από μία επόμενη. Αρχικά, τα συμπτώματα πιθανά να είναι διαφορετικά και ως προς την ένταση, αλλά και συμπτώματα που είχατε στην πρώτη εγκυμοσύνη, να μην τα έχετε στην δεύτερη ή και το αντίστροφο.

Το σίγουρο είναι ότι σε μία δεύτερη εγκυμοσύνη, δεν έχετε τον ίδιο χρόνο για ξεκούραση και οι προκλήσεις σε επίπεδο καθημερινότητας με ένα παιδί ήδη στο σπίτι, είναι περισσότερες.

Συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες με νήπια

Ζητήστε βοήθεια. Δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια για να βρείτε λίγο χρόνο για ξεκούραση. Την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα κουράζεται πολύ πιο εύκολο και χρειάζεστε χρόνο για ξεκούραση. Μπορεί ο σύντροφός σας, κάποια γιαγιά ή παππούς να πάει μία βόλτα με το παιδί, να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια. Κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη και υπέρ σας.

Βάλτε προτεραιότητες. Και η νούμερο ένα σε αυτή τη φάση είναι το καλό το δικό σας και του μωρού που μεγαλώνει μέσα σας. Δεν πειράζει να μην σκουπίσετε μία μέρα το σπίτι ή να αφήσετε ασιδέρωτα τα ρούχα από τη μπουγάδα για μία μέρα.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι ανεξάρτητο. Είναι μία καλή πρακτική και για να προετοιμάσετε το παιδί για την άφιξη του νέου μέλους. Ζητήστε από το μικρό σας να σας βοηθήσει με απλά πράγματα στο σπίτι για αρχή. Θα νιώσει ότι του αναθέτετε κάτι σημαντικό, ότι το εμπιστεύεστε και ότι είναι ικανό να κάνει πράγματα μόνο του. Μπορεί να είναι η αποθήκευση ρούχων σε ένα συρτάρι ή η τακτοποίηση παιχνιδιών.

Κάντε πιο εύκολη τη ζωή σας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν σίγουρα οφέλη, γιατί λοιπόν να μην τα αξιοποιήσετε; Για παράδειγμα, αντί να τρέχετε στα μαγαζιά ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ, κάντε τις παραγγελίας σας διαδικτυακά. Μπορείτε να γλιτώσετε κόπο και χρόνο.

Κάντε δημιουργικές και ξεκούραστες δραστηριότητες. Φτιάξτε ένα παζλ, κάντε χειροτεχνίες, μαγειρέψτε παρέα. Επιλέξτε δραστηριότητες για να περάσετε χρόνο με το παιδί, κάνοντας κάτι δημιουργικό, χωρίς, όμως να εξαντληθείτε ή να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved