Μετά από δύο αποβολές, πότε μπορώ να προσπαθήσω να μείνω έγκυος;
Πόσο σύντομα μπορείτε να μείνετε έγκυος μετά από αποβολή;
Πολλές γυναίκες που είχαν δύο απανωτές αποβολές αλλά θέλουν ν' αποκτήσουν παιδί, συχνά αναρωτιούνται πόσο γρήγορα πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν.
Οι καθ’ έξιν αποβολές και η αντίσταση στην ινσουλίνη
Πόσο σύντομα μετά από μια αποβολή μπορείτε να μείνετε έγκυος;
Αρχικά, θα πρέπει να είστε συναισθηματικά έτοιμη για να ξεκινήσετε μια νέα προσπάθεια. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται χρόνος να αποδεχτείτε το γεγονός και επίσης να συζητήσετε τις ανησυχίες – που σίγουρα έχετε - με τον γυναικολόγο σας.
Εάν κάνετε σεξ χωρίς προστασία, μπορείτε να μείνετε έγκυος όταν αρχίσει ξανά η ωορρηξία. Αυτό μπορεί να συμβεί δύο εβδομάδες μετά την αποβολή (ή και λίγο περισσότερο).
Ορισμένοι γιατροί συνιστούν να περιμένετε περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν προσπαθήσετε ξανά, ωστόσο δεν συμμερίζονται όλοι αυτή την άποψη.
Έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει λόγος για παρατεταμένη περίοδο αναμονής ενώ έτερη μελέτη διαπίστωσε ότι η σύλληψη εντός τριών μηνών δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.
Επιπλέον, η προσπάθεια να μείνετε έγκυος κατά τους πρώτους μήνες μετά από μια αποβολή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά σύλληψης από το να περιμένετε περισσότερο.
Ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε μέχρι να προσπαθήσετε εκ νέου, είναι σημαντικό να δώσετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας ώστε να νιώσετε συναισθηματικά, διανοητικά και σωματικά έτοιμες.
5 πράγματα που έμαθα μετά την αποβολή μου
Συμβουλές για σύλληψη μετά την αποβολή
Αν έχετε ξεπεράσει την αποβολή και θέλετε να προσπαθήσετε εκ νέου, θα πρέπει να κάνετε σεξ όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ωορρηξία και ιδανικά και τις ημέρες πριν από αυτήν.
Εκτός από τις γενικές συστάσεις για τον προγραμματισμό εγκυμοσύνης - όπως η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και η έναρξη προγεννητικών βιταμινών – θα πρέπει να «ελέγξετε» και τη συναισθηματική σας ευεξία.
«Δεν θέλετε να μείνετε έγκυος απλά για να αντικαταστήσετε εκείνη που χάσατε. Ξεκινήστε να προσπαθείτε όταν αισθάνεστε πραγματικά έτοιμες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα , είτε δεν μείνετε έγκυος, είτε μείνετε έγκυος και έχετε μια αποβολή, είτε μείνετε έγκυος και αποκτήσετε μωρό» , εξηγεί η Alice Domar, PhD, επίκουρη καθηγήτρια μαιευτικής - γυναικολογίας και αναπαραγωγικής βιολογίας στο Harvard Medical School.
Σύμφωνα με την ίδια, το πιο σημαντικό είναι να ρωτάτε τον γιατρό σας, πότε πρέπει να προσπαθήσετε να συλλάβετε ξανά. Κάθε αποβολή είναι διαφορετική και ο μαιευτήρας σας είναι ο κατάλληλος για να σας προτείνει εξετάσεις ή θεραπείες προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες για μια υγιή εγκυμοσύνη.
Με πληροφορίες από parents.com