Οι λόγοι που ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει ψευδώς θετικό

Ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα τεστ εγκυμοσύνης είναι ασυνήθιστο, αλλά μπορεί να συμβεί. 

Οι λόγοι που ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει ψευδώς θετικό
Bigstock

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να δείξει λανθασμένο αποτέλεσμα.

Τεστ γονιμότητας στο σπίτι: Είναι αξιόπιστα;

Οι πιο συχνοί είναι:

Ελαττωματικό τεστ εγκυμοσύνης

Αν και σπάνιο, το τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ελαττωματικό (να μην έχει αποθηκευτεί σωστά ή να έχει υποστεί ζημιά από τη θερμότητα ή το νερό). Επίσης, ίσως οφείλεται – παρότι ασυνήθιστο και αυτό - να οφείλεται σε εσφαλμένη λήψη του τεστ. Για παράδειγμα, μπορεί να παρερμηνεύετε τις ταινίες μέτρησης, οι οποίες μερικές φορές φαίνονται αμυδρά και εμφανίζονται ακόμη και σε αρνητικό αποτέλεσμα.

test-egkimosynis.jpg

Πρώιμη απώλεια εγκυμοσύνης

Μια άλλη πιθανότητα είναι να βρέθηκαν ίχνη ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) στα ούρα σας παρότι τα επίπεδα της πέφτουν. Αυτό δεν είναι τεχνικά ψευδώς θετικό με την έννοια ότι το τεστ ανίχνευσε hCG αλλά είναι ψευδές αποτέλεσμα με την έννοια ότι μπορεί να μην έχετε βιώσιμη εγκυμοσύνη. Συνήθως τα χαμηλά επίπεδα hCG μπορεί να είναι σημάδι αποβολής ή χημικής εγκυμοσύνης.

Τι είναι η χημική εγκυμοσύνη και γιατί συμβαίνει;

Έκτοπη κύηση

Ένα θετικό αποτέλεσμα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να συμβεί και με μια έκτοπη κύηση. Δυστυχώς, αυτές οι εγκυμοσύνες δεν είναι βιώσιμες και απαιτείται θεραπεία για την αφαίρεση του εμβρύου για την προστασία της υγείας της εγκύου και της γονιμότητάς της. Το αποτέλεσμα δεν είναι αρνητικό καθώς είστε έγκυος όμως αλλά η εγκυμοσύνη δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Διάφορα προβλήματα υγείας

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα κάνοντας τεστ εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να προκύπτει από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ορισμένους τύπους καρκίνου των ωοθηκών και χρόνια νεφρική νόσο.

Shocked Woman Holding Pregnancy Test With Positive Result

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να δείξουν ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα τεστ εγκυμοσύνης. Αυτά περιλαμβάνουν ορισμένα αντισπασμωδικά, φάρμακα κατά του άγχους, αντιισταμινικά, διουρητικά, φάρμακα χημειοθεραπείας, αντιψυχωσικά, φάρμακα που θεραπεύουν τη νόσο του Πάρκινσον και μεθαδόνη.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved