Τοκετός στο νερό- Τι να περιμένετε

Το να γνωρίζετε τι να περιμένετε καθώς επιθυμείτε να γεννήσετε στο νερό, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε προετοιμασμένη.

Τοκετός στο νερό- Τι να περιμένετε
Bigstock

Πολλές γυναίκες βρίσκουν το μπάνιο ή το ντους ως κάτι ανακουφιστικό στην εγκυμοσύνη και αυτή η αίσθηση χαλάρωσης στο νερό μπορεί να συνεχιστεί και κατά τον τοκετό. Τι θα γίνει, όμως, με την πιθανότητα κάτι να πάει στραβά; Πότε μπορεί να χρειαστεί να βγείτε έξω; Η μαία πως θα σας βοηθήσει;

Εδώ, λοιπόν, θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας:

Πότε πρέπει να μπω στην πισίνα;

Το σπουδαίο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα «πρέπει». Μόλις νιώσετε καλά, μπορείτε να μπείτε και να βγείτε όποτε θέλετε. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το πότε θα μπείτε στην πισίνα έχει μεγάλη διαφορά. Μπορεί να είστε λίγο ασταθής στα πόδια σας, οπότε ο σύντροφος σας θα πρέπει να σας βοηθήσει καθώς μπαίνετε αλλά και καθώς βγαίνετε.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο σύντροφος

Ενώ βρίσκεστε στην πισίνα, είναι καλή ιδέα ο σύντροφό σας να είναι δίπλα σας προσφέροντάς σας συχνά νερό , προκειμένου να είστε σίγουρες ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένες. Ο σύντροφός σας μπορεί ακόμη και να σας ακολουθήσει στην πισίνα, εάν θέλετε.

hilaryduff-toketos-sto-spiti-fotografies-(3).jpg

instagram @hilaryduff

Ο ρόλος της μαίας

Ο ρόλος της μαίας σε έναν τοκετό στο νερό είναι ο ίδιος όπως και σε έναν τοκετό στο μαιευτήριο. Δηλαδή, θα παρακολουθεί εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της γέννας .

Μπορείτε να βγείτε από την πισίνα σε όποτε το επιθυμείτε. Προσπαθήστε, όμως, να μην ανησυχείτε, καθώς η μαία θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ελέγχει ότι όλα είναι καλά και όσο είστε μέσα στο νερό.

Όπως για παράδειγμα, θα παρακολουθεί με αδιάβροχο εξοπλισμό τους καρδιακούς παλμούς του μωρού και με έναν καθρέφτη θα ελέγχει το μωρό καθώς πλησιάζει. Θα ελέγχει, επίσης, τόσο τη θερμοκρασία σας όσο και τη θερμοκρασία της πισίνας για να βεβαιώνεται πως είστε άνετα. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 37,5°C.

Τι γίνεται αν θέλω να βγω έξω

Μερικές φορές οι γυναίκες αισθάνονται ότι ο τοκετός τους έχει επιβραδυνθεί και θέλουν να βγουν από την πισίνα για να περπατήσουν μέχρι να ξεκινήσει και πάλι.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε ζεστά και στεγνά ρούχα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κρυώσετε.

Μπορεί να θέλετε να βγείτε έξω για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, ή να ανακουφιστείτε από τον πόνο, ή επειδή απλά δεν είστε άνετα.

monetnicolebirths-toketos-(4).jpg

Instagram @monetnicolebirths

Θα μου προτείνει η μαία μου να βγω από το νερό;

Η μαία σας μπορεί να σας ζητήσει να βγείτε από το νερό για μια κολπική εξέταση για να αξιολογήσει την πρόοδο. Μπορείτε να δεχτείτε ή να αρνηθείτε.

Εάν ανησυχεί για την υγεία σας ή του μωρού σας, μπορεί να σας προτείνει να βγείτε από το νερό. Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε υψηλή θερμοκρασία, σφυγμό ή αρτηριακή πίεση ή αν αιμορραγείτε από τον κόλπο. Οι ανησυχίες για το έμβρυο περιλαμβάνουν αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς ή μηκώνιο.

Τι συμβαίνει όταν μωρό γεννηθεί στο νερό

Μην ανησυχείτε, το μωρό σας δεν θα πνιγεί. Θα το φέρει απαλά στην επιφάνεια είτε η μαία είτε εσείς η ίδια.

Το μωρό δεν αναπνέει μέχρι να συναντήσει τον αέρα και συνεχίζει να λαμβάνει οξυγόνο μέσω του ομφάλιου λώρου.

Το σώμα του παραμείνει ζεστό ενώ ακουμπά το δικό σας ή μπορεί να είναι πολύ ήρεμο και να μην κλαίει δυνατά.

Προσπαθήστε να θυμάστε, ότι αυτός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος τοκετού.

Πηγή: nct.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved