Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι είναι αυτή

Με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού, τραγανό φύλλο και σιρόπι.

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι είναι αυτή

Το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό με τραγανό φύλλο κρούστας και πλούσια κρέμα πορτοκαλιού!

Για το σιρόπι

  • 900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 550 γρ. νερό
  • 130 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 γαρίφαλα ολόκληρα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Για την κρέμα

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 1 βανιλίνη

Για τη σύνθεση

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

Για το σερβίρισμα

  • φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
  • 12 γαρίφαλα ολόκληρα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved