Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: Πώς να δροσιστείτε τις πολύ ζεστές μέρες

Πώς να νικήσετε τη ζέστη.

Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: Πώς να δροσιστείτε τις πολύ ζεστές μέρες
Bigstock

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε πως ζεσταίνεστε και ιδρώνετε πιο πολύ από το συνηθισμένο καθώς είστε έγκυος.

Ωστόσο, η υπερβολική ζέστη δεν είναι κάτι καλό ούτε για εσάς ούτε για το μωρό σας. Έχουμε μερικές εξαιρετικές ιδέες για να σας βοηθήσουμε να νικήσετε τη ζέστη και να παραμείνετε ασφαλείς στον ήλιο .

Πώς να δροσιστείτε στους εξωτερικούς χώρους

1. Κρατηθείτε «καλυμμένες»

Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά θα αισθάνεστε πιο δροσερή. Φορέστε μακρυμάνικες μπλούζες από ελαφριά υφάσματα και φαρδιά, άνετα παντελόνια ή μακριά φορέματα και φούστες.

2. Επιλέξτε ρούχα από φυσικές ίνες, όπως βαμβάκι ή λινό

Αυτές οι υφές υφασμάτων επιτρέπουν την καλή ροή του αέρα, και θα βοηθήσουν επίσης στην αποφυγή τριβής.

3. Φορέστε ένα καπέλο

Ένα καπέλο με φαρδύ γείσο θα προστατεύει το πρόσωπο και το λαιμό σας από τον ήλιο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα ελαφρύ μαντήλι.

4. Μην ξεχνάτε τα πόδια σας

Τα σανδάλια με λουράκια μπορεί να αισθάνονται δροσερά, αλλά αφήνουν τις κορυφές των ποδιών σας «ευάλωτες» σε κάποιο πιθανό ηλιακό έγκαυμα . Βάλτε λίγη αντηλιακό για να τα προστατέψετε από τις ακτίνες του ήλιου.

5. Προγραμματίστε τις εξωτερικές δουλειές σας

Κάντε τις εξωτερικές σας δουλειές τις πιο «δροσερές» ώρες της ημέρας. Όταν ο ήλιος, δηλαδή, δύει.

6. Έχετε μαζί σας ένα σπρέι με ιαματικό νερό

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δροσιστείτε, με αυτή τη μικρή έκρηξη δροσιάς! Στο σπίτι, αποθηκεύστε το σπρέι στο ψυγείο για επιπλέον αναζωογόνηση . Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγη ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

7. Αγοράστε ένα φορητό ανεμιστηράκι

Ένας χειροκίνητος ανεμιστήρας που λειτουργεί με μπαταρία είναι η τέλεια ιδέα εάν είστε κολλημένη στη κίνηση, στο λεωφορείο, στο μετρό, ακόμα και στην ουρά του σουπερμάκετ.

8. Προτιμήστε τη σκιά

Αν βρίσκεστε σε παραλία, βρείτε ένα σκιερό σημείο κάτω από μια ομπρέλα ή ένα δέντρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο ήλιος βρίσκεται στο πικ , δηλαδή μεταξύ 12 π.μ. και 6 μ.μ..

9. Πίνετε άφθονο νερό

Τα σημάδια αφυδάτωσης είναι η κούραση, η ζάλη ακόμα και η λιποθυμία. Για να το αποφύγετε αυτό, να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Κάντε μια βουτιά πού και πού

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης κατά την εγκυμοσύνη και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πρηξίματος στα πόδια και τους αστραγάλους σας, πέρα προφανώς από το να σας δροσίσει!

11. Αποφύγετε αλμυρά φαγητά

Αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κατακράτηση νερού.

Χρήσιμο tip: Για άμεση δροσιά, βάλτε τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό ή ρίξτε λίγο νερό από το μπουκάλι στο πρόσωπό σας ή στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Πραγματικά λειτουργεί και θα αισθανθείτε υπέροχα!

Πώς να δροσιστείτε στους εσωτερικούς χώρους

  • Ένας ανεμιστήρας ή το κλιματιστικό είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να δροσιστείτε. Απλώς να θυμάστε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το κανονικό για να προσαρμοστεί το σώμα σας στην αλλαγή της θερμοκρασίας.
  • Κάντε ένα χλιαρό ντουζ. Θα ανακουφιστείτε άμεσα από τη ζέστη. Προσέξτε, όμως, το νερό να μην είναι πολύ κρύο.
  • Κλείστε τις περσίδες ή τα παντζούρια για να έχετε λίγη σκιά και να δροσιστείτε.
  • Τυλίξτε μια δροσερή πετσέτα γύρω από το λαιμό σας. Αυτό θα βοηθήσει να δροσίσετε τις αρτηρίες στο λαιμό σας και θα σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα.
  • Ζητήστε βοήθεια αν είστε πολύ κουρασμένες για να μαγειρέψετε, να καθαρίσετε ή να κάνετε δουλειές .
  • Βάλτε τα πόδια σας ψηλά.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved