Rihanna: Ποια ήταν η απροσδόκητη «παρενέργεια» που είχε μετά τον τοκετό

Η διάσημη τραγουδίστρια και επιχειρηματίας αστειεύτηκε για την φάση της τριχόπτωσης μετά τον τοκετό: «Αυτό δεν ήταν στο φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης».

Rihanna: Ποια ήταν η απροσδόκητη «παρενέργεια» που είχε μετά τον τοκετό

Παρόλο που η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν στο τέταρτο τρίμηνο, μπορεί να αιφνιδιάσει μια νέα μαμά, κάτι που η ίδια η Rihanna έμαθε από πρώτο χέρι.

Στο λανσάρισμα της νέας της σειράς περιποίησης μαλλιών, Fenty Hair, η τραγουδίστρια μοιράστηκε αυτό που την εξέπληξε περισσότερο σχετικά με την απώλεια μαλλιών μετά τον τοκετό, και είναι κάτι που κάθε νέα μαμά θα το καταλάβει αμέσως.

Σε συνέντευξη της, αστειεύτηκε λέγοντας : «Αυτό δεν ήταν στο φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης», ενώ πρόσθεσε: «Δεν περίμενα τόσο έντονη τριχόπτωση. Νόμιζα ότι θα ξαναέβγαιναν, αλλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο ήταν σα να μη επανήλθαν ποτέ. [..]Έμαθα να το αποδέχομαι αυτό καθαυτό» και συνέχισε «Στην πραγματικότητα με έκανε λίγο πιο δημιουργική με τo styling των μαλλιών μου»

Οι φαν της λάτρεψαν την τόσο «relatable» δήλωσή της.

Μάλιστα, κάποια μαμά έγραψε «Είναι τόσο σημαντικό να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τη λοχεία. Οι γυναίκες αξίζουν να γνωρίζουν τι αλλαγές τις περιμένουν αλλά και πώς να προετοιμαστούν γι' αυτές.»

Κάποιος άλλος σχολίασε: «Η Rihanna αγκαλιάζει το σώμα της σε κάθε στάδιο της ζωής της. Είναι υπέροχο να το βλέπεις. Το λατρεύω.»

https://www.instagram.com/p/C8KlIRlPCKu/

Παρόλο που μπορεί να είναι ανησυχητική, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι πραγματικά κάτι τόσο σύνηθες. Εμφανίζεται στους τρεις έως και έξι μήνες μετά τη γέννα και επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα ύστε από έξι έως και δώδεκα μήνες μετά τον τοκετό.

Και αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές γυναίκες, ακόμη και αν τα μαλλιά ήταν πυκνά πριν από την εγκυμοσύνη ή πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλα οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές.

Τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται, προκαλώντας δραματική αύξηση της «φάσης ανάπτυξης» των μαλλιών. Μετά τη γέννηση, οι ορμόνες αλλάζουν και πάλι, και είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να παρατηρήσετε αραίωση και αλλαγές στην υφή, μέχρι τα πράγματα να εξομαλυνθούν, γύρω στους 12 μήνες.

Είναι σπάνιο αυτή η κατάσταση να διαρκεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε σημαντική τριχόπτωση μιλήστε με τη/το γιατρό σας.

Κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να μειώσετε το styling με πιστολάκι ή με ισιωτική, να τηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη με φρούτα και λαχανικά και να χτενίζεστε με απαλές κινήσες.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved