Σημάδια που προειδοποιούν ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει

Πώς θα καταλάβετε ότι θα γεννήσετε άμεσα.

Νίκη Παπανικολάου
Σημάδια που προειδοποιούν ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει
Bigstock

Εβδομάδες πριν από την έναρξη του τοκετού θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο σώμα σας που θα «μαρτυρούν» ότι πλησιάζει η ώρα να γεννήσετε.

Τα συμπτώματα ή τα σημάδια αυτά δεν εμφανίζονται με συγκεκριμένη σειρά κι φυσικά όχι απαραίτητα όλα. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν ορισμένα κι άλλες μόνο ένα ή δύο.

Τοκετός: Ποια είναι τα σημάδια ότι απέχει μόνο 24 έως 48 ώρες;

anapnoi-stin-egimosini.jpg

Καλύτερη αναπνοή

Καθώς πλησιάζει ο τοκετός, το μωρό κατεβαίνει χαμηλότερα με αποτέλεσμα να μην πιέζεται πλέον έντονα το διάφραγμά σας και κι να αναπνέετε καλύτερα. Ωστόσο, θα νιώσετε πιθανότητα περισσότερη πίεση στην πυελική χώρα.

Αυξημένες εκκρίσεις

Αρκετές γυναίκες εμφανίζουν αύξηση των κολπικών εκκρίσεων (λευκόρροια) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η ποσότητα αυτών αυξάνεται τις εβδομάδες και τις ημέρες πριν από τον τοκετό. Ωστόσο , αν οι εκκρίσεις έχουν έντονο κιτρινωπό χρώμα καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Συχνουρία ή διάρροια

Είναι πιθανόν να έχετε έντονη την επιθυμία να πηγαίνετε στο μπάνιο κάθε τρεις και λίγο για χαλαρές και συχνές κενώσεις. «Αυτός είναι ο τρόπος του σώματος να αδειάζει το έντερο ώστε η μήτρα να συστέλλεται καλά», εξηγεί στο parents.com, η Rochel Lieberman, πιστοποιημένη μαία στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Όπως προσθέτει, μπορεί να αισθανθείτε επίσης ναυτία, δυσπεψία ή να έχετε τάση για εμετό.

ponoi-stin-koilia-egimosini.jpg

Κράμπες ή συσπάσεις

Μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση στις ήπιες κράμπες ή τις συσπάσεις Braxton Hicks Η μήτρα είναι ένας μυς και οτιδήποτε τον ερεθίσει μπορεί να προκαλέσει σύσπαση, αναφέρει η γυναικολόγος Jessica Shpeherd στο The Bump. Eιδικοί αναφέρουν ότι οι συσπάσεις Braxton Hicks δυναμώνουν τους μύες γύρω από τη μήτρα, προετοιμάζοντας το σώμα για τον τοκετό. Για να ανακουφιστείτε μπορείτε να ξαπλώσετε.

Φυσιολογικός τοκετός: 5+1 χρήσιμες συμβουλές για να γεννήσετε εύκολα

Απώλεια βάρους

Πιθανόν να παρατηρήσετε μια μικρή απώλεια βάρους λίγες ημέρες μετά τον τοκετό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το μωρό πλέον έχει αναπτυχθεί πλήρως αλλά και στην απώλεια ύδατος εξαιτίας των ηλεκτρολυτικών μεταβολών λόγω της αλλαγής των επιπέδων των ορμονών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved