Μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη και το φύλο του μωρού

Bigstock

Πότε θα κάνεις αγόρι και πότε κορίτσι; Τι λέει ο μύθος;

Έχεις στρογγυλή ή «μυτερή» κοιλιά; Ομόρφυνες ή «αγρίεψες» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου; Λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό ή έχεις έντονες πρωινές ναυτίες; Μήπως έχεις καούρες που δεν σε αφήνουν το βράδυ να κοιμηθείς; Σύμφωνα με τους μύθους των γιαγιάδων μας όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο απλά συμπτώματα εγκυμοσύνης αλλά και σημάδια που μαρτυρούν το φύλο του μωρού. Μύθοι που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και που πια εμείς δεν πιστεύουμε.

Εννέα μύθοι για την εγκυμοσύνη

Ποιοι είναι όμως οι μύθοι αυτοί;

Μύθος για τις λιγούρες

Ο μύθος θέλει την έγκυο να κάνει κορίτσι αν λιγουρεύεται κάτι γλυκό και αγόρι αν λιγουρεύεται κάτι αλμυρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Μύθος για τις καούρες

Ο μύθος θέλει την έγκυο να αποκτά κορίτσι αν έχει έντονες καούρες και αγόρι αν δεν έχει καθόλου καούρες στην εγκυμοσύνη.

Ακόμη ένας μύθος θέλει τη μαμά να γεννάει ένα μωρό με πολλά μαλλιά αν έχει καούρες και με λιγότερα αν δεν έχει καθόλου καούρες κατά τους 2 τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Μύθος για τις πρωινές ναυτίες

Ο μύθος θέλει την έγκυο να γεννάει κορίτσι αν έχει έντονη πρωινή ναυτία και αγόρι αν δεν έχει λιγότερες πρωινές ναυτίες.

Μύθος για το ύψος της κοιλιάς

Ο μύθος θέλει τις γυναίκες που η κοιλιά τους βρίσκεται ψηλά να κυοφορούν κορίτσι και χαμηλά αν κυοφορούν αγόρι.

Μύθος για το σχήμα της κοιλιάς

Ο μύθος θέλει την έγκυο να έχει στρογγυλή κοιλιά αν κυοφορεί κορίτσι και μυτερή κοιλιά αν κυοφορεί αγόρι.

5 μύθοι για την εγκυμοσύνη!

Μύθος για τη μεριά που επιλέγει η έγκυος να κοιμηθεί

Αν μια εγκυμονούσα κοιμάται προς τα αριστερά τότε θα γεννήσει αγόρι ενώ αν κοιμάται προς τα δεξιά, τότε θα γεννήσει κορίτσι.

Μύθος για το πρόσωπο

Ο μύθος θέλει μια εγκυμονούσα να φέρνει στον κόσμο κοριτσάκι αν έχει στρογγυλό πρόσωπο και αγόρι αν έχει «άγρια» χαρακτηριστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved