Δεύτερη εγκυμοσύνη: Τρεις συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Οι απορίες για τη δεύτερη εγκυμοσύνη που έχουν οι περισσότερες μαμάδες.

Νίκη Παπανικολάου
Δεύτερη εγκυμοσύνη: Τρεις συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους
Bigstock

Η δεύτερη εγκυμοσύνη σας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη, ανεξάρτητα από το διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

Οι αλλαγές, όχι μόνο στο σώμα αλλά και τη ζωή σας γενικότερα, μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από την ένταση της κόπωσης της εγκυμοσύνης μέχρι το πόσο σύντομα θα νιώσετε το μωρό να κινείται.

Ξανά έγκυος; Τι να περιμένετε στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας

Οι τρεις πιο συχνές ερωτήσεις για τη δεύτερη εγκυμοσύνη

anapnoi-stin-egimosini.jpg

«Θα πάρω περισσότερο βάρος στη δεύτερη εγκυμοσύνη;»

Είναι ίσως από τις πιο συχνές ερωτήσεις των εγκύων, ειδικά όσων δυσκολεύτηκαν να απαλλαγούν από τα κιλά της πρώτης εγκυμοσύνης. Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι οι γυναίκες που πήραν αρκετά κιλά στην πρώτη τους εγκυμοσύνη ήταν πιθανό να αυξήσουν το βάρος τους και στη δεύτερη εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που κατάφεραν να ελέγξουν το βάρος τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να το διατηρήσουν και στη δεύτερη εγκυμοσύνη.

Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διακύμανση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να ακολουθείτε πιστά τις υποδείξεις του γυναικολόγου σας.

Εγκυμοσύνη: Πότε φουσκώνει η κοιλίτσα

«Θα είναι μεγαλύτερη η κοιλιά μου στη δεύτερη εγκυμοσύνη;»

Ναι, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε μεγαλύτερη κοιλιά στη δεύτερη εγκυμοσύνη. Οπως εξηγεί ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Δρ Michael Taheryειδικά σε περιπτώσεις που η μητέρα δεν έχει χάσει το λίπος στην κοιλιά της από την προηγούμενη εγκυμοσύνη, είναι πιθανόν να δει το μέγεθος να αυξάνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Στο μυαλό μιας εγκύου:Τι την απασχολεί στην πρώτη και τι στη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Young pregnant woman suffering from headache

«Είναι πιο εύκολη η δεύτερη εγκυμοσύνη από την πρώτη;»

Ορισμένες γυναίκες μπορεί να βρουν τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους πιο εύκολη από την πρώτη επειδή είναι πιο εξοικειωμένες με τη διαδικασία και ξέρουν τι να περιμένουν. Μπορεί επίσης να έχουν λιγότερα συμπτώματα ναυτίας, κόπωσης ή άγχους. Άλλες πάλι, βιώνουν τη δεύτερη εγκυμοσύνη πιο δύσκολα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις σωματικές και συναισθηματικές απαιτήσεις της φροντίδας ενός παιδιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε μια δεύτερη εγκυμοσύνη είναι να φροντίσετε σωστά τον εαυτό σας και να αναζητήσετε υποστήριξη από τον σύντροφό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved