Κόλπο για να δω αν είμαι έγκυος

Πώς θα μάθετε ότι είστε έγκυος χωρίς να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης.

Κόλπο για να δω αν είμαι έγκυος

Κάτι σας λέει ότι είστε έγκυος. Πώς θα το μάθετε όμως; Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να το ανακαλύψετε αυτό και μάλιστα πριν επισκεφθείτε τον γιατρό σας ή αγοράσετε τεστ εγκυμοσύνης.

Σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, το ίδιο και η εμπειρία της κάθε εγκυμοσύνης. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες τα ίδια συμπτώματα, ούτε είναι όλα τα συμπτώματα ίδια στην κάθε εγκυμοσύνη μίας γυναίκας.

Αυτό ισχύει και για τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης , τα οποία μοιάζουν αρκετά αυτά της περιόδου.

gonimotita-test-ooriksias.jpg

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση – Τι να περιμένετε

Πόνος στην κοιλιά και κηλίδες αίματος

Μετά τη σύλληψη, το γονιμοποιημένο ωάριο πλησιάζει το τοίχωμα της μήτρας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μερικά από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως είναι οι κηλίδες αίματος και κάποιες φορές πόνος στην κοιλιά. Ο πόνος αυτός λέγεται και πόνος εμφύτευσης και παρατηρείται συνήθως από 6 έως 12 μέρες μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου.

Μετά τις μικρή αιμορραγία, επίσης, δεν αποκλείεται να παρατηρήσετε λευκές και παχύρευστες κολπικές εκκρίσεις.

Τεστ εγκυμοσύνης με σαπούνι: Πώς γίνεται και αν έχει ακρίβεια

Αλλαγές στο στήθος

Οι αλλαγές στο στήθος είναι ένα ακόμα πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Οι ορμόνες αλλάζουν σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη και εξαιτίας αυτών των ορμονικών αλλαγών το στήθος πρήζεται και πονάει ήδη μία με δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Η περιοχή γύρω από τη θηλή ενδέχεται επίσης να γίνει πιο σκούρα.

Κούραση

Η κούραση είναι σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνη ήδη από το πρώτο τρίμηνο. Είναι πιθανό να νιώσετε έντονη κόπωση αμέσως μετά τη σύλληψη. Ο λόγος; Οι ορμονικές αλλαγές και συγκεκριμένα τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα του σακχάρου και τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Πρωινές ναυτίες

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες πρωινές ναυτίες, ωστόσο θεωρείται ένα από τα συνηθέστερα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Τα αίτια που το προκαλούν δεν έχουν εξακριβωθεί αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι προκαλούνται από τις ορμονικές διαταραχές. Επίσης, παρά την ονομασία τους, μπορούν να παρατηρηθούν κάθε στιγμή της μέρας.

Πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πότε ξεκινούν, πότε κορυφώνονται και πότε τελειώνουν

Καθυστέρηση

Ένα σύμπτωμα που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελεί αδιαμφισβήτητη ένδειξη εγκυμοσύνης.

Τεστ εγκυμοσύνης με ξίδι: Είναι ή όχι αξιόπιστο;

Επιπλέον συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Εκτός από τα παραπάνω που είναι τα πιο συνήθη πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, ενδέχεται να παρατηρήσετε και τα εξής:

  • Συχνοουρία. Σε πολλές γυναίκες παρατηρείται την 6η με 8η εβδομάδα μετά τη σύλληψη.
  • Δυσκοιλιότητα. Μεταξύ άλλων η δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνης προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα της προγεστερόνης.
  • Εναλλαγές στη διάθεση
  • Πονοκεφάλους και πόνο στην πλάτη
  • Ζαλάδα

Πόσο γρήγορα μπορεί μια γυναίκα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης;

Κάποια τεστ εγκυμοσύνης είναι αρκετά ευαίσθητα και μπορούν να δείξουν αν μια γυναίκα είναι έγκυος ή όχι, ακόμη και αν δεν περιμένει μέχρι να δει αν έχει καθυστέρηση περιόδου ή όχι.

Ωστόσο, είναι καλύτερο μια γυναίκα να περιμένει τουλάχιστον να έχει έστω και μια μέρα καθυστέρηση για να κάνει οποιοδήποτε τεστ. Για ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα, το τεστ είναι καλό να γίνεται μετά από μια εβδομάδα καθυστερημένης περιόδου.

Τα τεστ εγκυμοσύνης αναγνωρίζουν την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG), της ορμόνης που όπως αναφέραμε και πιο πάνω, παράγεται μόνο αν μια γυναίκα είναι έγκυος.

Τεστ εγκυμοσύνης με σαμπουάν: Είναι ή όχι αξιόπιστο;

Το σώμα απελευθερώνει HCG μόνο εάν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα. Η εμφύτευση συνήθως συμβαίνει περίπου 10 ημέρες μετά τη σύλληψη, όταν το σπέρμα γονιμοποιεί το ωάριο.

Ίχνη ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης υπάρχουν στο σώμα μια γυναίκας 6 ημέρες μετά την εμφύτευση, αλλά συνήθως χρειάζονται 7-10 ημέρες μετά την εμφύτευση για να εμφανιστεί σε μια εξέταση.

Εάν έχετε ακανόνιστο κύκλο και δεν γνωρίζετε πότε ήταν η τελευταία μέρα της περιόδου σας τον προηγούμενο μήνα , είναι καλύτερο να κάνετε το τεστ τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την ημέρα που ήρθατε σε επαφή με τον σύντροφό σας. Αν κάνετε νωρίτερα ένα τεστ εγκυμοσύνης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λανθασμένο.

Είστε πραγματικά έγκυος;

Πολλά από αυτά συμπτώματα που αναφέραμε παραπάνω δεν εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει εγκυμοσύνη. Κάποια μπορεί να υποδηλώνουν ότι αρρωσταίνετε ή ότι πρόκειται να ξεκινήσει η περίοδός σας. Ομοίως, μπορεί να είστε έγκυος χωρίς να εμφανίσετε στην αρχή κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα.

Ωστόσο, εάν χάσετε μια περίοδο και παρατηρήσετε μερικά από τα παραπάνω σημάδια ή συμπτώματα, κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ή επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Εάν το τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό θα πρέπει να ξεκινήσετε την προγεννητική φροντίδα.

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Οι προγεννητικές βιταμίνες συνήθως περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως φολικό οξύ και σίδηρο, για να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας.

Πότε είναι πιο ακριβή τα τεστ εγκυμοσύνης;

pote-na-kano-test-egkimosinis-(2).jpg

Αναρωτιέστε πόσο σύντομα μπορείτε να κάνετε το τεστ ώστε να μάθετε αν είστε έγκυος ή όχι;. Ενώ τα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστούν νωρίς, θα χρειαστούν μερικές ημέρες/εβδομάδες για να δείτε ένα θετικό τεστ.

Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης δεν μπορούν να δείξουν αν είστε έγκυος ή όχι αν δεν έχετε καθυστέρηση περιόδου, αν και αξίζει να γνωρίζετε πως ορισμένα τεστ εντοπίζουν την εγκυμοσύνη νωρίτερα.

Ορισμένα τεστ και μάρκες, μπορεί να ανιχνεύσουν την εγκυμοσύνη μόλις 10 ημέρες μετά τη σύλληψη. Ωστόσο οι εξετάσεις αίματος είναι πιο ακριβείς και μπορούν να ανιχνεύσουν την εγκυμοσύνη από έξι έως οκτώ ημέρες μετά την ωορρηξία.

Πότε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, ποια ώρα, με ποιο τρόπο

πηγές: webmd.com / healthline.com /mayoclinic.org/ parents.com/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved